psoriasis g6efc866d5 1280

Coenzima Q10, eficientă în reducerea markerilor inflamatori

O nouă meta-analiză a constatat că puternicul antioxidant CoQ10 poate avea capacitatea de a reduce nivelul factorilor inflamatori la oameni în diferite stări de sănătate.
[Sursa: nutraingredients-usa.com]

COMENTARIU

Inflamația este de departe cea mai frecventă problemă de sănătate cu care ne confruntăm în timpul vieții noastre. Este asociată cu orice infecție care apare în organism, cum ar fi gripa sau infecțiile pulmonare, precum și cu bolile cardiovasculare, artrita și cancerul. Organismul folosește, de asemenea, inflamația ca răspuns la leziunile externe, cum ar fi arsuri solare, tăieturi sau chiar o gleznă luxată.

Răspunsul inflamator are potențialul de a deteriora organismul, deoarece implică în mare măsură deteriorarea și descompunerea țesutului înainte ca reconstrucția să aibă loc. Deși în mod normal este un sistem strict reglementat, în situații de vătămare repetată sau expunere continuă la stimuli nocivi, procesul inflamator poate deveni cronic.

Pe lângă CoQ10, alte microelemente nutritive care s-au dovedit utile în controlul inflamației includ vitamina D, acizii grași omega-3 și zincul.

Află cum cercetările efectuate de oamenii de știință de la Dr. Institutul de Cercetare Rath au demonstrat superioritatea combinațiilor specifice de microelemente nutritive faţă de medicamentele farmaceutice atunci când vine vorba de controlul mecanismelor cheie ale inflamației, citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/05/coq10-may-be-effective-in-reducing-inflammatory-markers/

Publicat cu permisiune