Nutrient Mix Designed at Dr Rath Research Institute is Effective Against Different Types of Coronavirus even HCoV 229E 960x540

Combinația de microelemente nutritive dezvoltată la Institutul de Cercetare Dr.Rath, eficientă împotriva tuturor tipurilor de coronavirus

În acest nou studiu am vrut să aflăm dacă anumite substanțe naturale ar putea ajuta la lupta împotriva SARS-CoV-2 (virusul care provoacă COVID-19) și a unui alt tip de coronavirus cunoscut sub numele de HCoV-229E care infectează oamenii și este asociat cu răceala comună şi simptomele acesteia.

Importanța studiului se referă la faptul că COVID-19 este încă o problemă majoră, în special pentru persoanele în vârstă și cele cu un sistem imunitar slab. Abordările actuale care utilizează vaccinuri pe bază de ARN și ADN nu sunt eficiente în prevenirea infecției și răspândirii SARS-CoV-2 sau a variantelor acestuia, cum ar fi Omicron. Medicamentele antivirale utilizate împotriva pandemiei nu sunt nici ele pe deplin eficiente. Prin urmare, este important să se dezvolte alte abordări, în special cele care implică substanțe naturale sigure, care ar putea fi utilizate alături de sau în locul tratamentelor convenționale.

Pentru studiu, oamenii de știință de la Dr. Institutul de Cercetare Rath au folosit o combinație de substanțe naturale care a inclus vitamina C, polifenoli și alte elemente nutritive. Ei au dat amestecul de elemente nutritive șoarecilor infectați cu unul sau altul dintre cele două tipuri de coronavirus, pentru a vedea dacă ar putea reduce numărul de particule virale și proteine ​​spike în plămânii animalelor.

Pe baza lucrărilor noastre anterioare, în care s-au folosit celule umane crescute în cultură, știam deja că această combinație de elemente nutritive este eficientă în controlul mecanismelor celulare cheie ale infecției cu SARS-CoV-2, inclusiv inhibarea înmulțirii virusului.

Am descoperit că amestecul de elemente nutritive ar putea inhiba o enzimă, ARN-polimeraza dependentă de ARN (RdRp), care este necesară pentru ca un virus să se replice. Amestecul a fost, de asemenea, eficient în împiedicarea ataşării proteinei virale de suprafața celulelor și a pătrunderii în celule. În plus, a lucrat la scăderea numărului așa-numitelor proteine ​​ale receptorilor ACE2, care sunt manifestate de celulele din plămâni, vasele de sânge și alte organe și care ajută virusul să intre în celule.

În acest ultim studiu, amestecul de elemente nutritive a fost administrat zilnic șoarecilor infectați fie cu SARS-CoV-2, fie cu HCoV-229E, pentru a vedea dacă ar putea reduce infecțiozitatea în ceea ce privește cantitățile de particule virale și proteine spike găsite în plămâni. Șoarecii infectați din grupul de control au fost hrăniți cu o alimentaţie normală fără suplimentare cu elemente nutritive. Cantitățile de particule virale și proteine ​​​​spike din plămâni au fost evaluate folosind teste speciale pe bază moleculară. De asemenea, am examinat efectele amestecului de elemente nutritive asupra prezenței celulelor imune în plămâni, ca un indiciu al inflamației țesuturilor.

Rezultatele au arătat că, în comparație cu șoarecii din grupul de control, elementele nutritive au redus în mod semnificativ cantitățile de particule virale și proteine ​​​​spike din plămânii șoarecilor infectați. Mai mult, amestecul a fost la fel de eficient la șoarecii infectați cu oricare dintre cele două tipuri de coronavirus. Acest lucru indică faptul că elementele nutritive au afectat mecanismele comune de infecție și nu au fost specifici unui anumit tip de virus. De asemenea, explică rezultatele studiilor noastre anterioare, care au arătat că amestecul de elemente nutritive a fost eficient în oprirea pătrunderii în celule a SARS-CoV-2 și a mai multora dintre mutaţiile sale, inclusiv variantele Omicron.

În mod crucial, am constatat că amestecul de elemente nutritive a afectat nu numai virusul în sine, ci a redus şi capacitatea acestuia de a intra în celule prin scăderea numărului de receptori ACE2 de pe suprafața celulelor. În prezența inflamației, care este asociată în mod obișnuit cu infecțiile, au existat în mod similar mai puțini receptori ACE2 pe celule. Efecte antiinflamatorii datorate elementelor nutritive au fost observate și în țesutul pulmonar al șoarecilor.

În concluzie, studiul nostru a arătat că amestecul de elemente nutritive ar putea ajuta la reducerea infecțiozității SARS-CoV-2 și a virusului răcelii comun asociat HCoV-229E la șoareci în diferite stadii de infectare. Faptul că diferite mecanisme au fost afectate simultan demonstrează eficienţa superioară a elementelor nutritive în comparație cu medicamentele, acestea din urmă vizează de obicei doar un singur mecanism și permit virusului să scape prin mutație.

Compoziția și eficienţa unică a amestecului nostru de elemente nutritive au primit brevete americane și internaționale. Deși este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma pe deplin eficienţa sa în studiile clinice pe oameni, de aplicarea acestei combinații sigure de microelemente nutritive cât mai curând posibil ar trebui să beneficieze în ultimă instanţă oamenii din întreaga lume și să se facă economii la costurile asistenţei medicale.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2023/06/nutrient-mix-designed-at-dr-rath-research-institute-is-effective-against-different-types-of-coronavirus/

Publicat cu permisiune