Combinaţiile de microelemente nutritive suprimă "poarta de intrare" celulară a coronavirusului

Combinaţiile de microelemente nutritive suprimă „poarta de intrare” celulară a coronavirusului

San Jose, California
2 iulie, 2020

O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, sub conducerea Dr.Aleksandra Niedzwiecki, a demonstrat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive este capabilă să reducă semnificativ numărul receptorilor celulari necesari pentru infectarea virală a organismului uman.

Încă de la identificarea receptorului enzimei de convertire a angiotensinei (ACE2) ca „poartă de intrare” a coronavirusului pentru infectarea organismului uman, a  început o cursă în vederea „închiderii acesteu porţi”. Un grup de cercetători s-a înrolat în căutarea unui vaccin care să producă în corpul pacientului anticorpi capabili să blocheze aceste „porţi”. Un alt grup de cercetători a ales o abordare mai directă: au încercat să găsească nişte căi de scădere a numărului „porţilor” virale, prin diminuarea producţiei lor la nivel de ADN.

Acum, o echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare Dr.Rath e posibil să fi câştigat această cursă. Ei au demonstrat în mod convingător că o anumită combinaţie de microelemente nutritive compusă din molecule bioactive naturale este capabilă să diminueze semnificativ exprimarea receptorilor ACE2 în tipurile de celule preferenţial afectate de coronavirus: celulele (epiteliale) din plămâni şi celulele (endoteliale) vasculare.

Deosebit de semnificativ este faptul că, sub influenţa stimulării cu molecule de semnal inflamator (citocine) – o probă de test care imită infecţiile clinice – exprimarea receptorilor ACE2 a fost suprimată cu până la 81%, lăsând disponibile mai puţin de 20% din aceste „porţi” virale.
În plus, vitaminele sunt esenţiale pentru funcţionarea optimă a sistemului imunitar, creşterea producţiei, migraţiei şi capacităţii leucocitelor de distrugere a microbilor – fapte documentate în orice manual de biologie sau biochimie.  Un astfel de spectru larg de apărare biologică este o condiţie preliminară pentru prevenirea unor viitoare pandemii.
Există aşadar acum o strategie sigură, accesibilă şi cu efect imediat, la dispoziţia oamenilor şi guvernelor lumii, pentru a-i ajuta să controleze actuala pandemie şi să prevină altele, viitoare. În plus, prin implementarea conceptului de grădini comunitare şi de cultivare la nivel de agriculturi naţionale, a legumelor şi fructelor bogate în vitamine, această abordare poate deveni o strategie viabilă pentru controlul pe termen lung al pandemiilor în ţările în curs de dezvoltare.
Institutul de Cercetare Dr.Rath este parte a unei organizaţii non-profit şi doreşte să îşi pună la dispoziţie expertiza, în mod gratuit, guvernelor şi instituţiilor publice din întreaga lume.

Pentru studiu (în limba engleză)