FND maandag

CONFIRMAT: Vaccinurile ARNm împotriva COVID-19 provoacă deteriorări grave ale ficatului

O scrisoare recentă către redactor, publicată pe site-ul web Journal of Hepatology, se adaugă la dovezile tot mai multe că vaccinurile ARNm utilizate împotriva COVID-19 pot provoca leziuni hepatice grave. Intitulată „Hepatită mediată imun cu vaccinul Moderna, nu mai este o coincidență, ci confirmată”, scrisoarea – scrisă de patru medici de spital din Marea Britanie – rezumă istoricul unui pacient care a primit două doze de vaccin. Medicii spun că cazul oferă „dovezi concludente” că prima doză a dus la hepatită mediată imun, cu un debut rapid al leziunilor hepatice. O a doua doză a dus la dezvoltarea hepatitei autoimune acute severe. Pacientul a fost anterior complet bine, fără alte probleme de sănătate.

Scrisoarea descrie modul în care pacientul, un bărbat caucazian în vârstă de 47 de ani, a primit prima doză de vaccin Moderna în aprilie 2021. Trei zile mai târziu, a observat stare de rău și icter. Analizele de sânge au arătat o funcție hepatică anormală, bilirubina serică de aproximativ 10 ori valoarea normală și alanina aminotransferaza de peste 20 de ori valoarea normală. Paracetamolul (acetaminofenul) și consumul de alcool au fost excluse ca şi cauze potențiale.

Icterul pacientului și testele funcției hepatice s-au îmbunătățit până la sfârșitul lunii iunie, dar erau încă anormale. I s-a administrat ulterior o a doua doză de vaccin Moderna la începutul lunii iulie, în ciuda faptului că a raportat icterul la centrul de vaccinare. Câteva zile mai târziu icterul a devenit profund, cu un nivel de bilirubină apropiat de 20 de ori valoarea normală și cu numeroase alte anomalii hepatice. Medicii spun că modelul de leziune a fost în concordanță cu hepatita acută, cu caracteristici ale hepatitei autoimune sau posibile leziuni hepatice induse de medicamente, declanșând ceva similar hepatitei autoimune.

După cum subliniază medicii în scrisoarea lor, apariția icterului asociat cu vaccinul a fost neobișnuit de rapidă. Prin urmare, în mod semnificativ, și așa cum recunosc, de asemenea, acest caz nu este primul în care vaccinurile ARNm COVID-19 au fost asociate cu afectarea ficatului. Chiar înainte de publicarea scrisorii lor, medicii spun că cel puțin șapte cazuri de hepatită mediată imun legat de vaccinurile ARNm au fost deja raportate în literatura științifică. Trei dintre aceste cazuri au fost legate de vaccinul Pfizer-BioNTech, iar patru de vaccinul Moderna.

Medicii spun că au raportat acest ultim caz pentru a încuraja vigilența față de astfel de reacții, precum și pentru a sensibiliza centrele de vaccinare să le includă în controalele de rutină înainte de a administra a doua doze de vaccinuri ARNm. Ei subliniază că urmărirea pe termen lung a persoanelor afectate va fi esențială pentru a determina prognosticul acestui tip de leziuni hepatice mediate imun.

În cele din urmă, desigur, faptul este că afectarea ficatului este doar unul dintre multele efecte secundare grave raportate în legătură cu vaccinurile ARNm utilizate împotriva COVID-19. Altele includ număr foarte scăzut de trombocite (trombocitopenie); rate ridicate de reacții alergice severe, care pot pune viața în pericol (anafilaxie); inflamație a mușchiului inimii (miocardită); cheaguri de sânge (tromboză); și chiar deces.

În urmă cu douăzeci și patru de secole, se spune că medicul grec Hipocrate i-a îndemnat pe medicii din timpul său să „întâi, să nu faci rău”. Deşi în medicina convențională acest principiu a fost deja încălcat pe scară largă în era pre-COVID, odată cu autorizarea ultrarapidă a vaccinurilor ARNm, a fost în esență aproape complet abandonat. A sosit timpul ca liderii politici și autoritățile medicale să suspende utilizarea acestor injecții experimentale, în așteptarea unei investigații complete și independente asupra pericolelor lor.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/01/confirmed-covid-19-mrna-vaccines-can-cause-severe-liver-damage/

Publicat cu permisiune