Consumul de flavonoide poate reduce riscul de demenţă

Consumul de flavonoide poate reduce riscul de demenţă

Noi cercetări au descoperit că persoanele care consumă mai multe alimente bogate în flavonoide precum fructele de pădure, ceaiul, vinul roșu și ciocolata neagră, își pot reduce riscul de demență. [Sursa: medicalxpress.com]

COMENTARIU

Publicat în jurnalul JAMA Network Open, acest studiu vine într-un moment în care estimările sugerează că în prezent există peste 50 de milioane de oameni în întreaga lume care suferă de demență. În plus, se estimează că vor apărea 10 milioane de cazuri noi în fiecare an, pe măsură ce îmbătrânirea populației continuă să se accelereze. În mod semnificativ, prin urmare, medicina convențională rămâne incapabilă să prevină sau să reverseze cu succes această boală.

Analizând datele din UK Biobank, pe peste 120.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 de ani, cercetătorii care au efectuat acest studiu au descoperit că persoanele care consumau zilnic șase porții suplimentare de alimente bogate în flavonoide prezentau un risc de demență cu 28% mai mic . Efectul protector a fost deosebit de pronunțat la cei cu o predispoziție genetică mai mare sau simptome depresive.

Prezente în alimentele pe bază de plante, flavonoidele sunt recunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, antiinflamatoare și alte proprietăți de susţinere a sănătății. Subliniind că aportul crescut al acestor substanțe naturale ar putea reduce povara socială și economică a demenței, cercetătorii spun că rezultatele lor oferă un mesaj clar de sănătate publică.

Aflaţi mai multe despre recomandările de sănătate celulară ale Dr. Rath pentru optimizarea performanței cognitive, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2024/09/flavonoid-consumption-may-reduce-risk-of-dementia/

Publicat cu permisiune