Consumul de mere, fructe de pădure şi ceai are efecte benefice în prevenirea bolii Alzheimer

Consumul de mere, fructe de pădure şi ceai are efecte benefice în prevenirea bolii Alzheimer

Adulţii vârstnici care consumă cantităţi prea mici de alimente bogate în flavonoide precum fructe de pădure, mere şi ceai, sunt de 2-4 ori mai susceptibili de a dezvolta boala Alzheimer şi alte tipuri de demenţă în decurs de 20 de ani, comparativ cu oamenii cu aport mai mare al acestor alimente, conform unui nou studiu.

COMENTARIU

Cercetările ştiinţifice arată din ce în ce mai mult că abordările naturale sunt eficiente în prevenirea şi controlul bolii Alzheimer. În ultimii ani, studiile au arătat că microelementele nutritive precum resveratrolul, acizii graşi Omega 3, vitamina C, vitamina D, vitamina E şi vitaminele B pot reduce riscul apariţiei acestei boli sau inhiba progresul acesteia.

Un studiu publicat în 2015 în Marea Britanie a urmărit 168 de persoane vârstnice şi a demonstrat că, în cazul participanţilor cu niveluri ridicate de acizi graşi omega-3, combinaţia de vitamine B a prevenit contractarea creierului, un semn distinctiv al acestei afecţiuni devastatoare. Cercetătorul principal Prof.David Smith de la Universitatea Oxford descrie descoperirile studiului ca fiind „foarte emoţionante şi importante” explicând că „ceva atât de simplu cum ar fi menţinerea nivelurilor omega-3 şi suplimentarea cu vitamine B dacă eşti în categoria de risc, pot reduce dramatic riscul unei persoane”. El consideră că pacienţii care manifestă semnale timpurii de demenţă trebuie să ia imediat acizi graşi omega-3 precum şi vitaminele B6, B12 şi acid folic iar această abordare trebuie acum adoptată de Serviciul Naţional de Sănătate al Marii Britanii.

Accesează rezumate accesibile ale studiilor ştiinţifice care documentează eficienţa microelementelor nutritivr împotriva bolii Alzheimer vizitând Biblioteca Independentă de Nutriţie şi Sănătate Naturală (în limba engleză)

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/05/consuming-more-berries-apples-and-tea-may-have-protective-benefits-against-alzheimers/

Publicat cu permisiune