Consumul ridicat de vitamine și carotenoide reduce riscul cataractei induse de vârstă

O nouă meta-analiză a dat la iveală faptul că un consum crescut al anumitor vitamine și carotenoide este asociat cu o diminuare semnificativă a riscului de cataractă indusă de vârstă.

COMENTARIU

Problemele oculare ocazionate de înaintarea în vârstă se transformă rapid într-o problemă de sănătate publică în țările în curs de dezvoltare. Având în vedere că medicina convențională nu oferă tratamente pentru împiedicarea deteriorării vederii, păstrarea sănătății ochilor pe cale naturală este esențială.

Pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului vizual sunt necesare anumite microelemente nutritive printre care luteina, zeaxanthina, criptoxanthina, beta carotenul, zincul, flavonoidele și vitaminele A și C, toate fiind esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a celulelor din retină și maculă. Elemente nutritive precum aminoacidul cisteină, vitaminele C și E și acidul lipoic lucrează sinergic pentru protejarea nervului optic. Vasele sanguine care alimentează ochii sunt formate din celule care au nevoie de aminoacidul arginină pentru contractare și relaxare, ca și de vitamina C pentru a asigura o producție optimă de colagen și a susține forța și integritatea vaselor de sânge.

Pentru mai multe detalii despre beneficiile microelementelor nutritive pentru ochi sănătoși, citește acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/04/higher-consumption-of-vitamins-and-carotenoids-linked-to-reduced-risk-of-age-related-cataract/

Publicat cu permisiune