hsnp 01 853x480 1

Controlul natural al cancerului de piele

Cancerul de piele este o formă principală de cancer în Statele Unite și în alte țări industrializate. Numai în SUA sunt diagnosticate 3,5 milioane de cazuri noi de cancer de piele în fiecare an. Până în prezent, nu există niciun tratament eficient.

Conform statisticilor actuale, unul din 5 oameni din SUA va dezvolta cancer de piele de-a lungul vieții. Mai rău, din moment ce nu există leac, ratele sunt în continuare în creștere. www.skincancer.org/skin-cancer-information/skin-cancer-facts

Motivul pentru care cancerul de piele este atât de temut nu este tumora de piele în sine, ci faptul că celulele canceroase se răspândesc (metastazează) de la piele la alte organe și, în cele din urmă, în tot corpul. 9 din 10 pacienți cu cancer mor nu în stadiul unei singure tumori, ci în stadiul de metastază tumorală.

În ciuda acestui fapt, foarte puține cercetări au fost efectuate de-a lungul anilor pentru a aborda mecanismul metastazelor și modul de prevenire a răspândirii celulelor canceroase. Cele două motive principale pentru aceasta sunt:

  1. Acest mecanism este o provocare deosebită, deoarece este comun în toate tipurile de cancer, indiferent în ce organ începe.
  2. Medicamentele farmaceutice care vizează mecanismul universal de răspândire a cancerului ar limita – inevitabil – veniturile companiilor de medicamente care fac miliarde din chimioterapie și alte medicamente pentru cancer.

Am dezvoltat o combinație specifică de microelemente nutritive și le-am testat pentru capacitatea de a inhiba răspândirea celulelor canceroase umane. O caracteristică unică a acestor microelemente nutritive este că acesteaa funcționează sinergic, ca instrumentele dintr-o orchestră. În acest studiu de referință,* am identificat, de asemenea, mecanismul specific prin care această sinergie a microelementelor nutritive inhibă răspândirea celulelor canceroase în organism. Cel mai important dintre aceste mecanisme benefice este inhibarea enzimelor pe care fiecare celulă canceroasă le folosește pentru a-și deschide calea prin țesutul corpului. Experimentele noastre au arătat că prin blocarea acestor „foarfece biologice” aceste microelemente nutritive încetinesc sau chiar opresc răspândirea celulelor canceroase în organism.

Având în vedere efectele secundare devastatoare ale chimioterapiei, radiațiilor și altor tratamente convenționale pentru cancer, studiile noastre sunt o veste bună pentru pacienții cu cancer de piele. Mai mult, aceste studii oferă o abordare rezonabilă față de cel mai crucial pas dintre toate – prevenirea cancerului de piele. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu antecedente familiale de cancer de piele sau persoanele expuse frecvent la soare.

* W. Roomi, T. Kalinovsky, N.Roomi, V. Ivanov, A. Niedzwiecki, M. Rath. Experimental and Therapeutic Medicine, 2012, Vol 4, p.775-780.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/10/information-on-the-natural-control-of-skin-cancer/

Publicat cu permisiune