sad kid

Copii de 5 ani trataţi cu antidepresive

Antidepresivele sunt prescrise copiilor cu vârste începând de la 5 ani, în Marea Britanie. [Source: express.co.uk]

COMENTARIU

Deşi reprezintă o clasă de medicamente responsabile de un înalt grad de dependenţă, în 2018 s-a raportat că peste 70,000 de copii din Marea Britanie erau trataţi cu antidepresive. În grupul de vârstă 18-20 de ani din acel an se înregistrau peste 1 milion de persoane cărora aceste medicamente le erau prescrise. În rândul adulţilor, chiar şi guvernul britanic a recunoscut că între 2017-2018, 7,3 milioane de oameni (17% din populaţia adultă) luau aceste medicamente.

Asociate cu un risc crescut de deces, antidepresivele sunt asociate şi cu dezvoltarea demenţei, apoplexie şi alte probleme grave de sănătate. Cercetările arată că, departe de a fi o soluţie pe termen lung pentru depresie, starea pacienţilor trataţi cu ele se înrăutăţeşte pe termen lung. Deosebit de tulburător este faptul că există dovezi că aceste medicamente pot fi asociate cu manifestări violente precum omuciderile.

Dacă sunt luate în timpul sarcinii, antidepresivele sunt asociate cu risc crescut de diabet pentru mamă şi de depresie şi anxietate pentru nou-născut.

Din fericire, există din ce în ce mai multe dovezi că abordările nutriţionale sunt eficiente şi sigure în prevenirea şi controlul depresiei. O meta-analiză publicată în 2016 a analizat 13 studii care au inclus 1233 participanţi şi au descoperit că suplimentarea cu acizi graşi omega-3 poate ajuta la diminuarea simptomelor chiar şi în cazul depresiilor majore. În mod similar, o recenzie ştiinţifică publicată în 2017 a observat că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt comune în depresie şi s-a dovedit că suplimentarea cu aceste microelemente nutritive îmbunătăţeşte rezultatele depresiei. Cercetările mai arată şi că suplimentele cu magneziu sunt eficiente în tratamentul depresiei uşoare şi moderate şi că acestea pot constitui o alternativă la medicamentele antidepresive.

Află cum alimentaţia de tip mediteranean poate ajuta la prevenirea depresiei citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/children-aged-5-put-on-antidepressants-in-the-uk/

Publicat cu permisiune