CORONAVIRUS: ce nu vă spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii

CORONAVIRUS: ce nu vă spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii

O epidemie de nou coronavirus a fost identificată în oraşul Wuhan din China la începutul lunii decembrie 2019. O mare familie de viruşi care pot cauza boli, de la simpla răceală până la afecţiuni mai grave precum Sindromul Respirator Acut Sever (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS), coronavirusurile se transmit între animale şi oameni. Cum presa centrală seamănă panică în legătură cu epidemia iar reacţiile guvernelor devin din ce în ce mai dramatice cu fiecare zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) eşuează din nou, în sfaturile adresate publicului, în a menţiona siguranţa şi eficienţa terapiilor naturale împotriva bolilor virale.

Desemnat 2019-nCoV, noul coronavirus a fost declarat „urgenţă de importanţă internaţională pentru sănătatea publică” de către OMS la 30 ianuarie 2020. Conform reglementărilor internaţionale de sănătate adoptate în 2005, o astfel de declaraţie dă OMS puteri sporite pentru a coordona un răspuns la nivel global.

Pe data de 3 februarie, pe când China acuza SUA de faptul de a fi cauzat panică şi a fi răspândit frica în legătură cu această epidemie, acţiunile de la bursa chineză din Shanghai au suferit cea mai mare scădere din ultimii 4 ani. Analiştii financiari au început să apară în presă pretinzînd că virusul ar putea cauza o scădere a întregii economii mondiale.

Pe data de 6 februarie, OMS a raportat 28,276 cazuri confirmate de infectare cu acest virus. Marea majoritate dintre acestea (28,060) au fost în China, unde s-au înregistrat 564 decese. Restul de 216 cazuri au fost înregistrate în 24 de ţări diferite şi dintre acestea s-a înregistrat un singur deces.

Este justificată panica legată de coronavirus ?

În realitate, mulţi oameni care contractează noul coronavirus vor experimenta doar simptome uşoare precum febră, tuse şi probleme respiratorii. Multe persoane s-ar putea doar să nu se simtă bine şi nici să nu îşi dea seama că au virusul. Acest lucru face efectiv imposibil să se ştie cu siguranţă câte cazuri de infectare cu virus sunt. În orice caz, numărul persoanelor afectate la nivel global ar putea fi semnificativ mai mare decât cel declarat de OMS.

În pofida titlurilor dramatice din presa centrală, majoritatea oamenilor care contractează virusul se pot vindeca pe deplin. Totuşi acesta poate reprezenta un risc pentru persoanele vârstnice şi pentru cei care suferă deja de boli precum diabetul, cancerul şi probleme legate de imunitate.

Cu titlu de comparaţie, estimările OMS arată că epidemia anuală de gripă obişnuită rezultă în 5 milioane de cazuri grave de îmbolnăvire la nivel mondial, care se soldează cu până la 650,000 de decese.

La nivel naţional, estimările pentru SUA, emise de Centrul de Prevenţie şi Control al Bolilor (Center for Disease Control and Prevention) sugerează că între 1 octombrie 2019 şi 25 ianuarie 2020 au existat 26 milioane de cazuri de gripă numai în SUA. Acestea au avut ca rezultat 310,000 de cazuri care au necesitat spitalizare şi 25,000 de decese.

Ca atare, este clar că atât în ceea ce priveşte numărul îmbolnăvirilor cât şi al deceselor, ponderea ameninţării la adresa sănătăţii şi vieţii umane în ce priveşte gripa este mult mai mare decât cea ocazionată de noul coronavirus.

Modalităţi naturale de protecţie împotriva bolilor virale

Este o realitate ştiinţifică faptul că absolut toate virusurile care au fost investigate pot fi blocate de anumite microelemente nutritive specifice. În special se cunoaşte faptul că vitamina C scade sau blochează total înmulţirea tuturor virusurilor cu care vine în contact. Chiar şi în celulele infectate cronic de virusul HIV, s-a demonstrat că vitamina C reduce multiplicarea virală cu peste 99%. Se mai ştie şi că toate virusurile se înmulţesc în organism cu ajutorul enzimelor numite colagenaze. Aceste enzime pot fi blocate parţial sau total cu ajutorul aminoacidului lizină. Eficienţa microelementelor nutritive în îmbunătăţirea funcţionării sistemului imunitar face deja parte din orice manual de biologie,.

Cercetările Dr.Rath au arătat că o combinaţie specifică de microelemente nutritive poate susţine şi întări sistemul imunitar. Aceasta include, pe lângă vitamina C, şi vitaminele A, E, B6, B12, acid folic, fier, magneziu şi calciu.

 VITAMINA A – Studiiile arată că o cantitate suficientă de vitamina A este esenţială pentru imunitate.
VITAMINA E Vitamina E este un microelement nutritiv important pentru întreţinerea sistemului imunitar.
VITAMINA B6Vitamina B6 stimulează răspunsul imun chiar şi în cazul pacienţilor grav bolnavi.
VITAMINA B12VitaminaB12 joacă un rol cheie în imunitatea celulară.
ACID FOLIC – S-a demonstrat că acidul folic susţine funcţionarea imunitară normală a celulelor.
FIER – Lipsa de fier afectează negativ răspunsul imun.
CALCIU – Un aport echilibrat de calciu este crucial pentru o bună funcţionare a sistemului imunitar.
MAGNEZIU – Cercetările arată că magneziul participă în multe moduri la răspunsul imun.

De ce OMS nu vă spune toate acestea

Având în vedere existenţa informaţiilor ştiinţifice despre modalităţile naturale, sigure şi eficiente, de a controla epidemiile virale, trebuie să ne întrebăm de ce OMS eşuează în a disemina informaţia salvatoare de vieţi către oamenii din întreaga lume. Răspunsul este simplu: OMS serveşte în primul rând interesele multimiliardarei industrii farmaceutice.

Dacă vă îndoiţi cu privire la acest lucru, gândiţi-vă la faptul că firmele farmaceutice şi investitorii acestora figurează pe primele locuri printre donatorii OMS. Multimiliardara fundaţie Bill Gates este acum cel de-al doilea cel mai mare finanţator după guvernul SUA. Fundaţia Gates cheltuieşte miliarde de dolari pe cercetări în domeniul medicamentelor. De aceea este grăitor faptul că este implicată îndeaproape în industria farmaceutică,într-o iniţiativă de cercetare de miliarde de dolari destinată pregătirii pentru viitoarele epidemii virale.

Eşuând în răspândirea informaţiei ştiinţifice despre metodele naturale sigure şi eficiente de control al epidemiilor virale, OMS a eşuat în a-şi îndeplini pretinsa misiune de promovare a sănătăţii, de menţinere a lumii în siguranţă şi de a fi în slujba celor vulnerabili. De aceea, în ultimă instanţă, pentru a ajunge să trăim într-o lume în care toţi oamenii să aibă cel mai înalt nivel de sănătate posibil, OMS va trebui în cele din urmă înlocuită cu un organism global care să aibă sarcina de a face din medicina naturală preventivă un drept al omului. O astfel de organizaţie globală va avea promovarea educaţiei de sănătate naturală cu baze ştiinţifice ca una dintre sarcinile cu cea mai înaltă prioritate,.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/02/the-coronavirus-outbreak-what-the-world-health-organization-isnt-telling-you/

Publicat cu permisiune