Coronavirusul – creat în laborator, susţine laureatul Premiului Nobel care a descoperit virusul HIV

Într-o expunere deosebit de semnificativă, profesorul Luc Montagnier, omul de ştiinţă francez care a primit un Premiu Nobel în Medicină în parteneriat în 2008 pentru descoperirea virusului imunodeficienţei (HIV) s-a alăturat vocilor care susţin că noul coronavirus a fost creat în laborator. Într-un interviu  acordat postului de televiziune francez CNNews, Montagnier a afirmat că acest virus pare a fi fost creat de specialişti în biologie moleculară. Arătând că acesta conţine elemente ale virusului HIV a insistat că aceste caracteristici nu ar fi putut apărea pe cale naturală.

Întrebat de reporterul CNNews care ar fi putut fi scopul acestor specialişti în biologie moleculară, Montagnier a spus că nu îi este clar. „Treaba mea este să prezint faptele”, a spus el. Subliniind că nu ştie cine şi de ce ar fi făcut acest lucru, Montagnier a sugerat că scopul ar fi putut fi acela de a face un vaccin pentru SIDA. Etichetând virusul ca „o treabă profesionistă… o treabă extrem de meticuloasă” el a descris genomul acestuia ca fiind „un mecanism de secvenţe cu precizie de ceasornic”

„Există o parte care este, în mod evident, un virus clasic, mai este o alta care provine în principal de la lilieci, dar această parte are şi nişte secvenţe adăugate, în special din HIV -virusul SIDA” a mai adăugat el.

Din ce în ce mai multe dovezi că virusul a fost „fabricat”

Montagnier a mai subliniat şi faptul că nu este primul om de ştiinţă care susţine că noul coronavirus ar fi fost creat în laborator. Anterior, pe 31 ianuarie 2020, un grup de cercetători din India a publicat o lucrare în care arată că anumite aspecte ale virusului au „o similaritate nefirească” cu HIV. Rezumând, cercetătorii au spus că descoperirile lor arată că virusul a avut o „evoluţie neconvenţională” şi să sunt necesare cercetări ulterioare. Ulterior cercetătorii au retras lucrarea, însă Montagnier susţine că ar fi fost „forţaţi” să o facă.

În februarie 2020, o altă lucrare de cercetare publicată de oameni de ştiinţă de la South China University of Technology sugera că „probabil” virusul provine dintr-un laborator din Wuhan, oraşul unde a fost identificat pentru prima oară. Semnificativ este faptul că una dintre facilităţile de cercetare menţionate în lucrare, Wuhan National Biosafety Laboratory este, după cum se spune, singurul laborator din China proiectat pentru studiul agenţilor patogeni deosebit de periculoşi precum Ebola şi SARS. Înaintea deschiderii acestui laborator în 2018, experţii în biosecuritate şi oamenii de ştiinţă din SUA îşi exprimaseră îngrijorarea că un virus ar putea scăpa din acesta. Dar, la fel ca în cazul lucrării publicate de cercetătorii indieni, şi lucrarea oamenilor de ştiinţă chinezi a fost retrasă.

Implicarea industriei farmaceutice

Profesorul Montagnier a demonstrat de multă vreme că nu se teme să lanseze provocări la adresa viziunii predominante a lumii ştiinţifice. Anterior, într-un interviu înregistrat pentru documentarul despre SIDA „House of Numbers” din 2009, se pronunţase în favoarea nutriţiei şi antioxidanţilor în lupta împotriva HIV/SIDA. În calitate de co-descoperitor al virusului HIV şi de laureat al Premiului Nobel, afirmaţiile lui Montagnier din acest interviu au oferit un suport valoros Dr.Rath şi altor oameni de ştiinţă care, timp de mulţi ani înainte, avertizau lumea despre afacerea industriei farmaceutice cu epidemia de SIDA.

În mod similar, afirmaţia sa de astăzi, cum că noul coronavirus ar fi fost proiectat de specialişti în biologie moleculară, ridică serioase întrebări cu privire la posibilul amestec al industriei farmaceutice. După cum spune şi Montagnier, un virus fabricat de om, cu un genom care constă dintr-un” mecanism de secvenţe cu precizie de ceasornic” şi care include elemente de HIV nu ar fi putut fi făcut de amatori. Cum costurile economice globale ale crizei coronavirusului variază de la 4,1 trilioane $ la 20 trilioane $ sau mai mult,  e puţin probabil ca întrebările despre originea acestuia să dispară prea curând.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/04/nobel-prize-winning-scientist-who-discovered-hiv-says-coronavirus-was-created-in-laboratory/

Publicat cu permisiune