Coronavirusul, prezent în apele uzate cu 9 luni înainte de începutul pandemiei

Cercetătorii din Barcelona vorbesc despre detectarea coronavirusului într-o mostră de apă uzată colectată din oraş în martie 2019 – cu 9 luni înainte de prima raportare a izbucnirii epidemiei în China [Sursa: Daily Telegraph (UK)]

COMENTARIU

Această descoperire ridică întrebări importante despre coronavirus şi originea acestuia. Dacă acestea se confirmă, se va demonstra nu doar că virusul exista cu mult înainte decât se credea, dar şi că presupunerea asupra originii sale în China ar putea fi incorectă. Totuşi, indiferent de unde ar fi apărut virusul pentru prima oară, din ce în ce mai multe surse sugerează că acesta nu s-ar fi dezvoltat natural, ci ar fi fost creat într-un laborator.

Profesorul Luc Montagnier, omul de ştiinţă francez care a primit un Premiu Nobel în Medicină în parteneriat în 2008 pentru descoperirea virusului imunodeficienţei (HIV) a afirmat deschis că acest coronavirus a fost proiectat de specialişti în biologie moleculară. În aprilie 2020 când a vorbit la postul de televiziune CNNews din Franţa, a spus că acesta conţine elemente ale virusului HIV şi a insistat că aceste caracteristici nu ar fi putut apărea pe cale naturală. Subliniind că nu ştie cine şi de ce ar fi făcut acest lucru, Montagnier a sugerat că scopul ar fi putut fi acela de a face un vaccin pentru SIDA. Etichetând virusul ca „o treabă profesionistă… o treabă extrem de meticuloasă” el a descris genomul acestuia ca fiind „un mecanism de secvenţe cu precizie de ceasornic”

Într-o expunere recentă, o echipă de oameni de ştiinţă australieni a sugerat, în mod similar, că virusul ar fi fost creat în laborator. Echipa condusă de profesorul Nikolai Petrovsky de la Colegiul de Medicină şi Sănătate Publică al Universităţii Flinders a examinat abilitatea virusului de a se lega de o anumită enzimă (ACE2) care îi permite să infecteze celulele. S-a descoperit că se leagă mult mai eficient de versiunea umană a acestei enzime, decât de cea a altor animale. Descriind descoperirea ca „deosebit de surprinzătoare”, aceştia au afirmat că în mod normal un virus se leagă mai bine de receptorii speciei gazdă originale, precum liliacul, şi că are o capacitate mai slabă de legare de o gazdă nouă, în acest caz, omul. Comentând descoperirea, prof. Petrovsky a spus „În lipsa dovezilor istorice despre infectarea umană cu acest virus… este fie o remarcabilă coincidenţă, fie un semn al intervenţiei umane”
Urmăriţi o prelegere în care Dr.Rath spune cum se poate pune capăt acestei pandemii şi cum se pot preveni altele viitoare, pe canalul de YouTube (în limba engleză)