pesticid

Creştere alarmantă a nivelului pesticidelor din fructele şi legumele vândute în Europa

“Cetățenii europeni au fost expuși unei creșteri dramatice a frecvenței și intensității reziduurilor celor mai toxice pesticide în fructele și legumele vândute în UE.” [Source: pan-europe.info]

COMENTARIU

În unele țări europene, precum Franța, utilizarea pesticidelor a explodat în ultimul deceniu. Un studiu publicat în 2019 a descoperit pesticide în peste 80% din solurile testate în 11 țări europene. Reziduurile de substanțe chimice toxice au fost detectate într-un total uluitor de 166 de combinații diferite.

Cercetările au arătat în continuare că pesticidele poluează apele curgătoare din întreaga Europă. Într-un studiu publicat în 2019, au fost găsite peste 100 de pesticide în 29 de căi navigabile analizate în 10 țări europene. Cercetătorii și-au exprimat îngrijorarea deosebită cu privire la pericolele pe care le prezintă o astfel de contaminare pentru animalele sălbatice.

Află despre cercetările ştiinţifice care confirmă din ce în ce mai mult beneficiile hranei organice, fără pesticice, asupra sănătăţii, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/06/dramatic-rise-in-dangerous-pesticides-found-on-fruits-and-vegetables-sold-in-europe/

Publicat cu permisiune