Creșterea nivelulurilor de glifosat în organismul uman

Conform unui studiu publicat recent într-o revistă medicală din SUA, nivelurile de glifosat, o substanță chimică controversată conținută în ierbicide, au crescut în mod semnificativ în organismul unui eșantion de populație, în decurs de două decenii

COMENTARIU

Glifosatul este ingredientul activ din multe ierbicide cu spectru larg, intens utilizate și este aplicat frecvent  împotriva buruienilor în agricultura comercială. Creat de Monstanto în 1970 și comcercializat din 1974 cu denumirea ”Roundup”, a fost intens utilizat în toată lumea încă de atunci. Deși SUA rămâne cel mai mare consumator, utilizarea glifosatului s-a intensificat, cu timpul, și în alte țări.

Un studiu desfășurat de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr.Rath a evaluat efectele glifosatului în diverse doze asupra viabilității celulelor și a examinat dacă există căi de protejare împotriva răului pe care îl cauzează. Rezultatele au confirmat extrema toxicitate celulară a acestei substanțe și au arătat că anumite microelemente nutritive în anumite doze și combinații poate avea efecte protectoare împotrivsa acesteia.

Puteți citi despre acest studiu în acest articol din Online Journal of Cellular Medicine și site-ul Natural Health

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/11/us-study-finds-rise-in-human-glyphosate-levels/

Publicat cu permisiune