Cum să scazi nivelurile ridicate ale colesterolului în mod natural, fără medicamente

Cum să scazi nivelurile ridicate ale colesterolului în mod natural, fără medicamente

În întreaga lume, milioane de oameni au niveluri ridicate ale colesterolului, trigliceridelor, lipoproteinelor (LDL), lipoproteinei(a) şi altor factori de risc pentru boli cardiovasculare. Deşi încă nu este recunoscut de medicina convnţională, aceştia sunt doar factori de risc „secundari”, deoarece ei cauzează probleme doar atunci când integritatea structurală a pereţilor arteriali a fost slăbită de un deficit cronic de microelemente nutritive. Deşi industria farmaceutică vrea să ne facă să credem că singura cale de scădere a nivelurilor colesterolului este luarea statinelor pentru tot restul vieţii, medicina celulară concepută de Dr.Rath permite scăderea nivelurilor colesterolului în mod natural, fără medicamente.

În World Health Report for 2013, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estima că nivelurile ridicate ale colesterolului cauzează 4,4 milioane decese pe an, adică 7,9% din numărul total al deceselor la nivel global. Totuşi, deşi publică astfel de statistici, OMS eşuează constant în recunoaşterea cauzei primare a bolilor cardiovasculare. De aceea este clar că, dacă nu înţelegem de ce apar nivelurile crescute ale colesterolului, nu vom putea aborda corect problema şi nu o vom putea corecta.

Ce este colesterolul şi care este rolul său ?

Această imagine prezintă structura unei molecule de lipoproteină cu densitate mică (low-density lipoprotein, LDL). Nucleul central al moleculei de LDL constă din colesterol şi alte grăsimi (bulele galbene şi gri). Lanţul roşu de aminoacizi, o proteină numită apoproteina B, conferă moleculei forma sa rotundă.

Colesterolul este o substanţă grasă vitală pentru funcţionarea normală a organismului. Componentă majoră a membranelor celulare, este folosită de asemenea pentru a produce molecule esenţiale precum hormonii steroizi, acizii biliari solubili în grăsimi şi vitamina D. O măsură a importanţei colesterolului poate fi văzută în faptul că ficatul şi intestinele produc cam 80% din cantitatea de care are nevoie organismul în fiecare zi, pentru a rămâne sănătos. Contrar sfatului de a consuma alimente sărace în grăsimi care este adesea oferit de mulţi medici convenţionali, adevărul este că doar 20% din colesterolul existent în organism vine din alimentaţie.

Deci, de ce uneori organismul produce cantităţi mai mari de colesterol, trigliceride, proteine de mică densitate (LDL), lipoproteina(a) şi alţi produşi metabolici? Răspunsul este: ca să poată folosi aceste substanţe ca factori de reparare. O slăbiciune cronică a pereţilot vasculari creşte semnificativ cererea organismului pentru aceste substanţe şi deci, pe cale de consecinţă, viteza producerii acestora.

Tratamentul convenţional al nivelurilor ridicate ale colesterolului

Ca şi în cazul altor boli cardiovasculare, abordarea medicinei celulare eşuează în a trata cauza care stă la baza nivelurilor ridicate ale colesterolului. În schimb, se focalizează pe utilizarea statinelor şi altor medicamente sintetice cu scopul scăderii artificiale a nivelurilor colesterolului. Dar după cum au arătat cercetările Dr.Rath, cauza primară a bolilor cardiovasculare şi a slăbirii pereţilor arteriali nu este colesterolul ci deficitul pe termen lung al microelementelor nutritive – în special vitamina C. Asigurarea unui aport optim de microelemente nutritive face deci posibilă prevenirea bolilor cardiovasculare pe cale naturală, fără medicamente.

Totuşi, cum vitaminele şi alte microelemente nutritive naturale nu pot fi brevetate, firmele farmaceutice multinaţionale sunt angajate în „înşelătoria” mondială de a  convinge pacienţii că „duşmanul” sănătăţii lor cardiovasculare este colesterolul şi că singura soluţie sunt medicamentele brevetate din categoria statinelor. După cum arătam în Adevărul despre colesterol, această afacere multimiliardară este construită pe o combinaţie de minciuni şi frică.

Efectele secundare ale statinelor sunt numeroase. Printre acestea se numără: dureri musculare, probleme cognitive şi neuropatii precum şi disfuncţii ale ficatului şi pancreasului. Medicamentele din categoria statinelor au fost asociate şi cu dezvoltarea bolilor precum cancerul, diabetul şi boala Parkinson. De aceea este clar că nu oferă răspunsul corect pentru rezolvarea problemei nivelurilor ridicate ale colesterolului.

Soluţia medicinei celulare pentru nivelurile ridicate ale colesterolului

Abordarea corectă a scăderii cu succes a nivelurilor colesterolului şi altor factori de risc secundar este stabilizarea integrităţii structurale a pereţilor arteriali. Procedând astfel, cererea metabolică pentru o cantitate crescută a acestor factori de risc pentru organism, va scădea. Pentru a realiza acest lucru, în plus faţă de recomandările de bază ale medicinei celulare, Dr.Rath recomandă ca pacienţii cu niveluri crescute ale colesterolului şi cu alte afecţiuni metabolice să ia următoarele microelemente nutritive în doze crescute:

Vitamina C: Pentru protecţia şi vindecarea naturală a pereţilor arteriali; pentru reducerea producţiei de colesterol şi alţi factori secundari de risc în ficat; şi pentru scăderea nivelurilor ridicate în sânge ale acestor factori secundari de risc.
Vitamina E: Pentru protecţia antioxidantă a grăsimilor din sânge şi a celulelor.
Vitamina B1: Pentru optimizarea metabolismului celular şi în special pentru producţia de bioenergie
Vitamina B2: Pentru optimizarea metabolismului celular şi în special pentru producţia de bioenergie
Vitamina B3: Pentru scăderea producţiei ridicate de colesterol şi lipoproteine în ficat.
Vitamina B5: Pentru componenta structurală a moleculei metabolice centrale a celulelor (coenzima A) şi pentru arderea metabolică optimă a moleculelor de grăsime.
Vitamina B6, Biotina &  Acidul folic: Pentru contracararea nivelurilor crescute ale factorului de risc homocisteină şi pentru optimizarea metabolismului celular.
Carnitina: Pentru optimizarea metabolismului celular al grăsimilor şi pentru scăderea nivelurilor trigliceridelor.

La începerea programului de suplimentare cu microelemente nutritive, o creştere de scurtă durată a nivelurilor colesterolului nu este neobişnuită

Un fapt interesant este că anumiţi pacienţi semnalează o creştere trecătoare a nivelurilor colesterolului atunci când încep un program de suplimente cu microelemente nutritive. Acest mecanism important a fost descris pentru prima oară în revista medicală The Lancet în 1972, de către o cercetătoare britanică, Dr. Constance Spittle. Ea a arătat că suplimentele cu vitamine administrate pacienţilor cu boli cardiovasculare determinau o creştere temporară a nivelurilor colesterolului în sânge.

După cum ştim, această creştere temporară a nivelurilor colesterolului este un semn al începerii procesului de vindecare a pereţilor arteriali, când depozitele de grăsimi care nu mai sunt necesare pentru stabilizarea arterelor sunt eliberate în fluxul sanguin. Desigur, acest mecanism nu este relevant doar pentru colesterol, ci şi pentru trigliceride, proteinele de joasă densitate, lipoproteina (a) şi alţi factori de risc secundari

Deci, nu vă faceţi griji. Dacă după ce începeţi să aplicaţi recomandările de mai sus sesizaţi o creştere a valorilor colesterolului în sânge, acest lucru poate indica dizolvarea depozitelor de grăsimi existente pe pereţii arteriali. Prin urmare trebuie să continuaţi administrarea programului de microelemente nutritive pe o perioadă de câteva luni, după care veţi observa că valorile colesterolului vor fi scăzut sub valorile iniţiale.

Află mai multe informaţii despre abordarea medicinei celulare în controlul valorilor ridicate ale colesterolului, citind capitolul 3 al cărţii De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

Articol de Mirja Holtrop

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/07/how-to-lower-high-cholesterol-levels-naturally-without-drugs/

Publicat cu permisiune