Dar dacă oamenii schizofrenici din ţările sărace suferă doar de deficit de vitamine?

Patru mistere neelucidate care planează în jurul schizofreniei au stigmatizat mult timp comunitatea medicală. Totuşi, o nouă ipoteză care identifică o legătură comună între ele şi o aproape uitată epidemie de pelagră, boala deficitului vitaminei B3, ar putea avea implicaţii profunde în înţelegerea psihozelor în ţările sărace.

COMENTARIU

Ideea că nutriţia are un rol în tratarea bolilor mintale nu este nouă. Mai mult, legătura dintre schizofrenie şi vitamina B3 are legătură atât cu oamenii din ţările sărace cât şi din ţările bogate. Deja până în 1968 dublul Laureat al Premiului Nobel Linus Pauling era convins că bolile mintale pot fi tratate cu vitamina B3 şi alte elemente nutritive, o abordare dezvoltată de biochimistul canadian, medicul şi psihiatrul Abram Hoffer şi alţii.

Adăugând şi mai multă susţinere acestor abordări, o recenzie ştiinţifică asupra unor studii la nivel mondial publicată în 2017 a descoperit că terapia suplimentară cu doze mari de vitamine B poate reduce semnificativ simptomele de schizofrenie mai mult decât medicamentele antipsihotice standard folosite individual. Studiul a fost publicat în Psychological Medicine, una dintre cele mai mari reviste de psihologie din lume, şi arată că dozele mari de vitamina B ca şi combinarea mai multor vitamine au fost eficiente în reducerea simptomelor psihiatrice, în timp ce dozele mai mici au fost ineficiente.

Alte cercetări arată că, în rândul persoanelor care experimentează un prim episod de psihoză, vitaminele B îmbunătăţesc concentrarea. De asemenea se ştie că nou-născuţii cu deficit de vitamina D au un risc crescut de schizofrenie mai târziu în viaţă iar pacienţii psihiatrici cronici de obicei au o necesitate crescută de vitamina C.

Având în vedere dovezile din ce în ce mai multe asupra rolului nutriţiei în psihoză şi schizofrenie, este din ce în ce mai clar că psihiatria nutriţională este viitorul tratamentului bolilor mintale.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/12/could-some-people-with-schizophrenia-in-poorer-countries-simply-have-a-vitamin-deficiency/

Publicat cu permisiune