Coronavirusul care se face răspunzător de 4000 de vieţi curmate şi de peste 113.000 de îmbolnăviri provine cel mai probabil de la lilieci, după cum cred majoritatea experţilor. De la lilieci, virusul ar fi „sărit” la alte specii precum pangolinii şi apoi la oameni. De ce virusul nu a îmbolnăvit liliecii sau pangolinii?
COMENTARIU
După cum descrie Dr.Rath în recenta sa Scrisoare Deschisă, în timp ce actuala pandemie de coronavirus cauzează boală şi moarte în rândul oamenilor, animalele sunt rareori afectate. Ele pot purta virusul dar nu vor dezvolta o boală mortală. De fapt, în căutarea de potenţiale terapii de testat, cercetătorii din întreaga lume se străduiesc să găseascîă un model animal potrivit, la care virusul să cauzeze boala. Orice experţi ştiinţifici care nu iau în considerare acest fapt simplu atunci când sfătuiesc guvernele sau când se adresează publicului cu posibile soluţii pentru pandemie ar trebui să fie ascultaţi cu prudenţă. De asemenea, orice efort ştiinţific de a găsi o soluţie terapeutică la pandemie este sortită eşecului câtă vreme nu este luat în considerare acest aspect crucial.
Metabolismul uman este diferit de aproape al tuturor celorlalte animale prin incapacitatea de a sintetiza vitamina C din glucoză. Majoritatea animalelor produc vitamina C în doze mari de până la 20,000 mg/zi raportat la greutatea corpului uman. Omul şi primatele subumane au pierdut această abilitate din cauza unei mutaţii genetice pe care au suferit-o în cursul evoluţiei lor. Astfel, toţi oamenii de astăzi sunt dependenţi de un aport optim de vitamina C fie din alimentaţie fie din suplimente. Deficitul de vitamina C, de care suferă majoritatea oamenilor lumii, cauzează o slăbire a ţesutului conjunctiv, compromite barierele naturale precum pielea şi căptuşeala celulară interioară a plămânilor (celulele epiteliale ale plămânilor) şi ne slăbeşte sistemul imunitar. Astfel, virusurile şi multe alte organisme infecţioase pot intra uşor în corp unde găsesc prea puţină rezistenţă imună pentru a lupta împotriva lor.
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/03/why-dont-viruses-make-their-original-hosts-sick/
Publicat cu permisiune