coronavirus selenium natural alternative

Deficitul de seleniu joacă un rol cheie în ceea ce priveşte gravitatea infecţiilor cu coronavirus

“Deficitul de seleniu este în mod clar asociat cu gravitatea infecţiilor cu coronavirus și acest lucru poate sugera o posibilă strategie de prevenire, a concluzionat un nou studiu..” [Source: nutraingredients.com]

COMENTARIU

Chiar înainte de acest studiu, cercetări recente publicate în American Journal of Clinical Nutrition au arătat deja o legătură între nivelurile de seleniu din organism și ratele de vindecare sau deces ale pacienților cu coronavirus. Examinând datele din China, cercetătorii au descoperit că pacienții din zone precum Enshi City, care are un aport ridicat de seleniu, aveau mai multe șanse de a se recupera după infectarea cu virusul. În schimb, provincia Heilongjiang, o regiune cunoscută ca având un nivel redus de seleniu, a avut o rată a mortalității mult mai mare decât cea a altor provincii chineze.

În cel mai recent studiu, publicat în revista Nutrients, cercetătorii au analizat pacienții cu coronavirus din Germania și au descoperit că deficitul de seleniu a fost asociat semnificativ cu riscul de deces. Ei spun că rezultatele lor întăresc argumentele în favoarea suplimentării cu seleniu la pacienții grav bolnavi și cu deficit de seleniu.

În identificarea deficitului de seleniu ca factor de risc pentru rezultate mai slabe în cazul infectării cu coronavirus, ambele studii sunt în esență în concordanță cu conceptul de medicină celulară a Dr. Rath, care explică faptul că  principala cauză a bolilor este deficitul cronic de vitamine, minerale, aminoacizi, și alte microelemente nutritive esenţiale.

Află mai mult despre un studiu recent publicat de cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath care oferă dovezi ştiinţifice în sensul că o anumită combinaţie de microelemente nutritive poate suprima „poarta de intrare” utilizată de coronavirus pentru a infecta celulele organismului uman, citind acest comunicat de presă de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/07/selenium-deficiency-plays-key-role-in-coronavirus-severity/

Publicat cu permisiune