“Oamenii de știință de la The Irish Longitudinal Study on Aging au publicat noi cercetări care examinează relația dintre acidul folic și starea vitaminei B12 și asocierile sale cu o prevalență mai mare a simptomelor depresive.” [Source: Medicalexpress.com]
COMENTARIU
Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății sugerează că depresia afectează cel puțin 264 de milioane de oameni din întreaga lume. Acest număr poate fi o subestimare, totuși, deoarece mulți oameni nu raportează problema medicilor lor. Având în vedere efectele secundare și natura de dependență a multor dintre medicamentele farmaceutice prescrise pentru această afecțiune, sunt necesare urgent soluții alternative eficiente și sigure.
Prin urmare, în mod promițător, un studiu publicat în 2016 a constatat că acizii grași omega-3 pot ajuta la reducerea simptomelor chiar și ale tulburării depresive majore. Examinând 13 studii randomizate controlate cu placebo care au implicat 1.233 de participanți care sufereau de această afecțiune, cercetătorii au observat că doze mai mari de acid eicosapentaenoic (EPA) au fost deosebit de benefice.
Alte cercetări au asociat deficitul de de vitamine B cu depresia. S-a demonstrat științific că suplimentele care conțin acest grup de elemente nutritive ameliorează depresia.
Un studiu clinic publicat în 2017 a constatat că suplimentele cu magneziu sunt eficiente în tratamentul depresiei ușoare până la moderate. Cercetătorii au arătat că suplimentarea zilnică cu magneziu duce la o scădere semnificativă a simptomelor de depresie și anxietate, indiferent de vârsta pacientului, sexul, severitatea inițială a depresiei sau utilizarea medicamentelor antidepresive. Menționând că magneziul funcționează rapid și este bine tolerat, studiul a concluzionat că poate fi o alternativă sigură fără prescripție medicală la medicamentele farmaceutice.
Află mai multe despre cum alimentaţia de tip mediteranean bogată în vitamine poate preveni depresia, citind acest articol de pe site-ul nostru
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/01/vitamin-b12-deficiency-increases-risk-of-depression/
Publicat cu permisiune