vitamin D

Deficitul de vitamina D, asociat cu moartea prematură

„Noile cercetări oferă dovezi puternice că deficitul de vitamina D este asociat cu moartea prematură, ceea ce a determinat oamenii să urmeze recomandările privind nivelul sănătos de vitamina D.” [Sursa: sciencedaily.com] [Source: sciencedaily.com]

COMENTARIU

Studiile arată că deficitul de vitamina D este asociat cu o gamă largă de boli cronice și probleme de sănătate, inclusiv un risc mai mare de diabet, un risc crescut de depresie, o susceptibilitate crescută la scleroză multiplă, un risc mai mare de aritmii, un risc crescut de COVID-19, un risc mai mare de demență, un risc crescut de cancer colorectal, supraviețuire mai slabă în melanom, un rezultat slab în limfomul Hodgkin și supraviețuire redusă în mielomul multiplu.

Deşi deficitul de vitamina D s-a dovedit a fi prezent în toate regiunile lumii, severitatea acestuia variază foarte mult. Prevalența raportată în Statele Unite variază de la 23 la 30 %, în timp ce în Orientul Mijlociu variază de la 30 la 90 %. Aproximativ 20 % dintre oamenii din Australia sunt considerati a avea deficit, şi aproximativ 56 % in China. Un studiu citat pe scară largă publicat în American Journal of Clinical Nutrition în 2016 a constatat că deficitul de vitamina D este evident în întreaga populație din Europa.

Dar cu dovezi tot mai mari că nivelurile optime de vitamina D sunt semnificativ mai mari decât cele recunoscute în prezent de autoritățile sanitare naționale și internaționale, procentul populației globale care are niveluri insuficiente ale acestui microelement nutritiv poate fi mult mai mare decât sugerează studiile.

Aflaţi cum s-a dovedit că forma D3 a vitaminei D este de două ori mai eficientă decât forma D2 în creșterea nivelului sanguin al acestui microelement nutritiv, citind acest articol pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/11/vitamin-d-deficiency-linked-to-premature-death/

Publicat cu permisiune