Deficitul de vitamina D, asociat cu riscul crescut de depresie

Un nou studiu a arătat că adulţii vârstnici cu deficit de vitamina D prezintă un risc semnificativ crescut de a dezvolta depresie.

COMENTARIU

Descoperirea acestui studiu este aliniată cu cercetările anterioare care au arătat că o corectare a deficitului de vitamina D la pacienţii depresivi le poate îmbunătăţi starea de sănătate. Într-un studiu publicat în 2013, cercetătorii iranieni au descoperit, în cadrul unui studiu clinic randomizat, că injectarea a 300,000 UI de vitamina D a fost sigură şi eficientă în ceea ce priveşte ameliorarea depresiei la pacienţii care aveau deficit de vitamina D

Alte studii au făcut descoperiri similare şi au confirmat că abordările naturale sunt sigure şi eficiente în controlul depresiei. O meta-analiză publicată în 2016 a evaluat 13 studii în care au fost incluşi 1233 participanţi şi a descoperit că suplimentarea cu acizi graşi  omega 3 poate ajuta chiar şi la reducerea simptomelor depresiei majore.

Alte cercetări au dovedit legătura dintre deficitul vitaminelor B şi despresie. O recenzie ştiinţifică publicată în 2017 a arătat că nivelurile scăzute ale vitaminelor B sunt ceva obişnuit în această afecţiune şi că suplimentarea acestor elemente nutritive a îmbunătăţit rezultatele în cazul depresiei.

De asemenea, un studiu clinic publicat în 2017 a arătat că suplimentele cu magneziu sunt eficiente în tratarea depresiei uşoare şi moderate. Descoperind că suplimentarea zilnică cu magneziu duce la o scădere semnificativă a simptomelor de depresie şi anxietate şi că funcţionează rapid şi este bine tolerată, studiul a concluzionat că magneziul ar putea fi o alternativă sigură şi fără reţetă pentru medicamentele antidepresive.

Alte elemente nutritive care s-au dovedit utile în controlul depresiei sunt curcuminul, vitamina C şi l-acetil-carnitina. Confirmând mai departe eficienţa abordărilor naturale în lupta împotriva acestei probleme de sănătate mintală, noi cercetări sugerează că o alimentaţie de tip mediteranean, bogată în vitamine, poate ajuta la prevenirea instalării acestei afecţiuni.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/12/vitamin-d-deficiency-associated-with-significantly-increased-risk-of-depression/

Publicat cu permisiune