8 26 artikel5

Deficitul de vitamina D, asociat cu riscul de cancer colorectal

“Bazându-se pe observații de lungă durată care asociază deficitul de vitamina D cu un risc crescut de cancer colorectal, un nou studiu de la Universitatea din California din San Diego a descoperit țări în care oamenii experimentează niveluri mai scăzute de expunere la lumina UVB raportează adesea rate mai mari de cancer colorectal” [Sursa: newatlas.com]

COMENTARIU

Acum există dovezi convingătoare care asociază concentrațiile crescute de vitamina D cu un risc mai scăzut de cancer colorectal. Un studiu publicat în 2019 a analizat peste 5.700 de cazuri de cancer colorectal comparativ cu 7.100 de persoane din loturi de control din Statele Unite, Europa și Asia. S-a constatat că persoanele cu concentrații scăzute de vitamina D prezintă un risc cu 31% mai mare de cancer colorectal. În schimb, concentrațiile mai mari au fost asociate cu un risc mai mic de boală. Alți cercetători au descoperit că administrarea  vitaminei D în doze mari pacienților care fac chimioterapie, întârzie progresia cancerului colorectal metastatic.

Află mai multe despre cercetările desfăşurate de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath, care au concluzionat că  microelementele nutritive în combinaţie sinergică fac posibilă ţinerea sub control a cancerului de colon, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Află mai multe despre controlul natural al cancerului din cartea revoluţionară Victorie asupra cancerului, scrisă de Dr.Rath şi Dr. Aleksandra Niedzwiecki.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/08/new-evidence-linking-vitamin-d-deficiency-to-colorectal-cancer-risk/

Publicat cu permisiune