Deficitul de vitamina D măreşte riscul de avort spontan

Femeile care nu beneficiază de aport suficient de vitamina D rămân mai greu însărcinate şi pot avea un risc crescut de avort spontan, conform descoperirilor unui nou studiu.

COMENTARIU

Fără îndoială, aportul insuficient al microelementelor nutritive poate avea efecte adverse asupra sarcinii. Deşi niveluri optime ale diferitelor microelemente nutritive sunt necesare permanent pentru asigurarea unei bune stări de sănătate, în sarcină această problemă devine crucială, deoarece mama are nevoie de cantităţi suficiente nu doar pentru ea, ci şi pentru copilul în curs de dezvoltare. De aceea, primele zile şi săptămâni de sarcină, când femeia poate să nici nu ştie că este însărcinată, sunt deosebit de importante.

Dezvoltarea placentei oferă o foarte bună ilustrare a acestui lucru. Organ intens vascularizat, necesar pentru schimbul de elemente nutritive şi produse toxice între mamă şi fătul în dezvoltare, placenta este formată în primele săptămâni de sarcină. Placenta produce de asemenea hormonii necesari pentru a duce sarcina la termen şi pentru a pregăti ţesutul mamar al mamei pentru alăptare. Dacă femeia nu primeşte cantităţile suficiente de elemente nutritive încă din primele zile de sarcină, acest lucru poate influenţa negativ dezvoltarea placentei. Acest lucru este dificil de corectat mai târziu şi astfel compromite dezvoltarea fătului.

Află mai multe despre importanţa microelementelor nutritive în sarcină citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/06/vitamin-d-deficiency-may-increase-risk-of-miscarriage/

Publicat cu permisiune