Deficitul de vitamina K duce la hipertensiune și rigidizarea arterelor

Îmbunătățirea statutului vitaminei K poate ameliora sănătatea cardiovasculară prin reducerea rigidității arteriale și îmbunătățirea tensunii arteriale, conform unui studiu efectuat de cercetători din Belgia și Olanda.

COMENTARIU

Ca microelement nutritiv esențial, vitamina K este foarte importantă. Totuși, ea singură nu este soluția pentru hipertnsiunea arterială. Este însă necesară o combinație sinergică de microelemente nutritive pentru prevenirea și ținerea sub control a acestei afecțiuni.

Cercetările științifice desfășurate de Dr.Rath au dovedit că principala cauză a hipertensiunii arteriale este un deficit cronic de microelemente nutritivie esențiale în milioanele de celule musculare netede care căptușesc pereții vasculari. Cercetările sale au arătat că microelementele nutritive precum vitamina C, lizina, prolina, arginina, magneziul și altele sunt cruciale pentru menținrea forței și elasticității vaselor sanguine – și prin urmare pentru menținerea unei tensiuni arteriale normale.

Află cum poți scădea tensiunea arterială în mod natural utilizând abordările Dr.Rath citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/06/low-vitamin-k-status-linked-to-higher-blood-pressure-stiffer-arteries/

Publicat cu permisiune