Depresia este legată de niveluri scăzute ale microelementelor nutritive

Persoanele care suferă de tulburări depresive majore au niveluri scăzute ale aminoacidului arginină, conform unui nou studiu desfăşurat la Universitatea din Finlanda de Est.

COMENTARIU

Publicarea acestui studiu sporeşte multitudinea de dovezi că deficitul nutriţional este asociat cu depresia. Doar anul trecut, de exemplu, o recenzie ştiinţifică publicată în Maturitas, revista oficială a Societăţii Europene de Andropauză şi Menopauză a observat că nivelul scăzut al vitaminelor B este o trăsătură comună a pacienţilor cu depresie şi că suplimentarea cu aceste elemente nutritive ameliorează depresia. Aceste descoperiri sunt în concordanţă cu principiul cheie al medicinei celulare, conform căruia cauza primară a celor mai răspândite boli cronice ale vremurilor noastre este deficitul pe termen lung de vitamine şi alte elemente nutritive specifice.

Cum studiile clinice arată şi că suplimentele cu magneziu pot fi o alternativă la medicamentele antidepresive şi că suplimentele cu omega-3 ajută în tratamentul depresiei majore, sfârşitul „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice ar putea fi foarte aproape.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/more-evidence-that-depression-is-linked-to-reduced-levels-of-micronutrients/

Publicat cu permisiune