
Despre medicina celulară
Medicina celulară este un nou concept științific introdus de Dr. Matthias Rath. Conform medicinei celulare, deficitul cronic de vitamine, aminoacizi și alte elemente nutritive specifice este cauza primară a celor mai comune boli ale timpurilor noastre, inclusiv diferite forme ale bolii cardiovasculare, osteoporoză, diabet, cancer și multe altele. Niciodată până acum deficitul de bioenergie celulară și biostabilitate nu au fost identificate ca fiind cauzele primare ale unei întregi grupe de boli.
Această abordare inovativă pentru sănătatea umană se bazează pe o nouă înțelegere a originii sănătății și bolii în organismul uman: sănătatea și boala sunt determinate la nivel milioanelor de celule care alcătuiesc organismul și nu la nivelul organelor. Funcționarea optimă a celulelor organismului este fundamentul sănătății, în timp ce disfuncțiile celulare conduc la boli.
Medicina celulară pune accent pe rolul microelementelor nutritive ca și co-factori ai unei multitudini de procese metabolice care au loc în celulele organismului. Acestea ajută la convertirea alimentelor în energie biologică necesară pentru susținerea metabolismului celular și formarea structurilor organismului. Multe dintre elementele nutritive esențiale nu sunt produse în organism, cum este cazul vitaminei C și al aminoacidului lizină. Aceste elemente nutritive și multe altele trebuie ingerate prin alimentație în cantități suficiente. În plus, chiar dacă organismul poate produce anumite vitamine și anumiți aminoacizi precum prolina, cantitățile produse sunt adesea insuficiente pentru menținerea unei stări optime de sănătate.
Pe lângă explicarea cauzelor care stau la originea multor boli comune ale lumii de astăzi, medicina celulară definește aportul optim zilnic de microelemente nutritive specifice ca fiind o măsură preventivă de bază pentru păstrarea sănătății și pentru controlul sigur și eficient al multor condiții patologice.
Principiile medicinei celulare așa cum au fost definite de Dr.Rath:
1. Sănătatea și boala sunt stabilite la nivelul milioanelor de celule care alcătuiesc corpul uman și organele acestuia.
2. Vitaminele și alte elemente nutritive esențiale sunt necesare pentru miile de reacții biochimice care au loc în fiecare celulă. Deficitul cronic de vitamine și alte elemente nutritive esențiale este cea mai frecventă cauză a disfuncțiilor celulare din organism și este cauza primară a funcționării deficitare a sistemului cardiovascular și a altor probleme cronice de sănătate.
3. Bolile cardiovasculare au incidența cea mai mare deoarece celulele care alcătuiesc inima și vasele de sânge consumă vitamine și alte elemente nutritive cu o viteză mult mai mare decât alte organe. Acest lucru este o consecință a stresului mecanic la care este supus mușchiul inimii și arterele coronare, ca urmare a bătăilor inimii și undei pulsului care distribuie sânge în întregul corp.
4. Aportul optim de vitamine și alte elemente nutritive esențiale este cheia prevenirii și a controlului eficient al bolii cardiovasculare ca și al altor probleme cronice de sănătate.
Principalele diferențe dintre medicina convențională și medicina celulară
Medicina convențională | Medicina celulară |
Nu poate da explicații cu privire la cauzele bolilor | Oferă explicații științifice asupra cauzelor care stau la originea multor boli cronice |
Tratamentul este focalizat pe controlarea simptomelor bolii | Urmărește corectarea cauzelor care stau la originea patologiei celulare care duce la boli |
Medicamentele convenționale sunt prin natura lor substanțe artificiale chimice care provoacă multe efecte adverse | Vitaminele și alte elemente nutritive sunt recunoscute de organism și sunt în general sigure |
Nu se ocupă de prevenirea bolilor | Prevenirea și eventual eradicarea multor boli umane este scopul principal al medicinei celulare. |
Conceptul de Medicină Celulară a fost fondat de Dr.Rath pe baza principiului sinergiei biologice în menținerea funcțiilor celulare sănătoase și corectarea dezechilibrelor metabolice. Vitaminele, mineralele și toate elementele nutritive din celulele organismului nu lucrează izolat, ci interacționează, cooperează și se reciclează reciproc pentru efecte biologice maxime. De aceea, pentru a optimiza și restaura în mod eficient funcțiile celulare, microelementele nutritive specifice trebuie alese și combinate cu atenție, în rapoarte și proporții optime. Aceste combinații de elemente nutritive sunt apoi supuse testărilor științifice și clinice.
Eficiența abordării bazate pe sinergia elementelor nutritive care a constituit o activitate de pionierat a echipei noastre de cercetători a fost susținută de studiile noastre de laborator și confirmată prin numeroase studii clinice, inclusiv studii controlate dublu-orb control-placebo. S-a demonstrat că sinergia elementelor nutritive este eficientă în diferite aspecte ale bolii cardiovasculare (boala coronariană, hipertensiunea arterială, aritmia), cancer, sănătatea oaselor, diabet și multe altele.
Principiile medicinei celulare trebuie să formeze bazele unei abordări medicale moderne a sănătății și bolii. Cu fiecare zi cu care implementarea medicinei celulare este amânată, mii de pacienți din întreaga lume vor continua să sufere și să moară de boli care ar putea fi prevenite și care de fapt nu sunt boli, ci consecințe ale deficitului de elemente nutritive esențiale, pe termen lung.
========
Sursa: http://www.drrathresearch.org/discoveries/cellular-medicine.html
Publicat cu permisiune