Diabetul și tratamentul său natural

Tulburările diabetice sunt împărțite în două tipuri: tip 1 și tip 2. Diabetul de tip 1 survine atunci când sistemul imunitar al organismului distruge anumite celule din pancreas, organul care produce hormonul vital insulină. Cauza primară a diabetului de tip 2 care apare în principal la adulți este, conform cercetărilor Dr.Rath în domeniul medicinei celulare, deficitul pe termen lung al anumitor microelemente nutritive, nu doar ăn celulele pancreasului, ci și în pereții vasculari, în ficat și în alte organe. Deși acest articol se focalizează pe diabetul de tip 2 de care suferă 90% dintre pacienți, tratamentul natural pentru ambele forme este similar. Per total în prezent sunt 422 de milioane de oameni în întreaga lume, care au fost diagnosticați cu această boală.

Ce este diabetul?

Diabetul este caracterizat de niveluri crescute ale glucozei (zahăr în sânge). La oamenii sănătoși, pancreasul produce hormonul numit insulină, pe care îl eliberează ca răspuns la nivelurile crescute ale glucozei în sânge. Nivelurile glucozei în sânge cresc atunci când mănânci, de exemplu. Prezența insulinei în sânge este un semnal pentru celule să asimileze glucoza care este folosită pentru producția de energie, Însă în diabetul tip 2 organismul nu produce sau nu folosește bine insulina. Acest lucru se traduce prin creșterea nivelurilor glucozei în sânge ceea ce, în timp, poate duce la probleme pe multe direcții, inclusiv deteriorarea sistemului cardiovascular, ochilor, rinichilor, membrelor și picioarelor.

Simptomele comune ale diabetului includ oboseala, setea exagerată, nevoia de a urina des, vindecare lentă a tăieturilor și vânătăilor și o sensibilitate crescută la infecții. Mulți oameni nu observă aceste simptome, sau chiar le ignoră. Uneori pacienții trăiesc astfel ani de zile până sunt diagnosticați. După cum vom vedea, acest lucru poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Vitamina C și glucoza sunt în competiție

Structura moleculară a vitaminei C și a glucozei sunt foarte similare. După cum vom vedea în continuare, această similare poate duce la un fel de ”confuzie” metabolică, cu posibile consecințe grave.

”Confuzia vine din faptul că glucoza și vitamina C sunt în competiție pentru a intra în celule. Când există o concentrație mare a glucozei în sânge, micile pompe biologice specializate ale celulei care extrag vitamina C și glucoza din fluxul sanguin devin supraîncărcate. Ca rezultat, celulele din pereții vaselor de sânge conțin un exces de glucoză și o cantitate insuficientă de vitamina C. Din cauza lipsei vitaminei C se formează depozite aterosclerotice pe pereții vaselor de sânge. Acest lucru poate conduce la infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale și alte probleme grave.

Pentru a scădea nivelurile ridicate ale glucozei în sânge, medicina convențională prescrie insulină și medicamente chimice sintetice. Totuși, chiar și cu aceste medicamentel bolile cardiovasculare și alte complicații diabetice încă apar. De aceea, este clar că, deși scăderea nivelului de glucoză este foarte importantă, aceasta tratează doar un singur aspect al problemei.

Medicina celulară oferă o abordare profundă a cauzelor, prevenirii și tratamentului adjuvant în diabet

Copiii care iau parte la proiectul ”School Health Parliament” din cadrul Mișcării Vieții – Uganda învață că diabetul poate fi prevenit prin utilizarea abordărilor naturale.

Pentru a preveni și controla cu succes diabetul de tip 2, reducerea consumului de sare, o alimentație sănătoasă săracă în zahăr și carbohidrați rafinați, ingerarea unei cantități suficiente de apă proaspătă îmbuteliată și efectuarea de exerciții fizice ajută, cu siguranță. Dar pentru rezultate optime, abordarea cauzei primare – deficitul microelementelor nutritive – este absolut esențială.

Cercetările științifice ale Dr.Rath și numeroase studii clinice independente au documentat clar rolul important al vitaminei C, vitaminei E, vitaminelor B, magneziului și cromului în prevenirea diabetului și normalizarea nivelurilor zahărului în sânge. Într-un exemplu deosebit de grăitor, un studiu publicat cu mult timp în urmă, mai exact în 1937, arăta că pacienții diabetici care iau 300-500 g de vitamina C pe zi își pot îmbunătăți semnificativ nivelurile glucozei în sânge. Cercetătorii au descoperit că nivelul zahărului în sânge poate fi scăzut cu 30%, cererea de insulină cu 27% și excreția zahărului în urină poate fi aproape total eliminată. Mai multe detalii despre aceste studii în capitolul 7 al cărții Dr.Rath De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da! Urmând cu atenție recomandările din domeniul medicinei celulare cuprinse în această carte, nu numai că este posibil să previi instalarea diabetului tip 2, ci poți și controla cu succes afecțiunile diabetice existente și complicațiile acestora.

Articol de Mirja Holtrop

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/05/diabetes-and-its-natural-treatment/

Publicat cu permisiune