who chief accused by nobel peace prize nominee of aiding genocide was this news buried 960x540 1

Directorul OMS acuzat de un nominalizat la Premiul Nobel că ajută la genocid: a fost această ştire îngropată?

În decembrie 2020, pe când primul an al pandemiei de COVID-19 se apropia de sfârșit, familiile din întreaga lume se pregăteau să petreacă în izolare sezonul de sărbători care se apropia. Obosiți să fie în mod constant hrăniţi cu povești de frică de coronavirus de către presa centrală, mulți așteptau fără îndoială cu nerăbdare câteva zile petrecute departe de ultimele titluri de știri. Dar, așa cum știe orice mogul media, o populație distrasă poate prezenta adesea oportunitatea ideală pentru ca știrile supărătoare să fie îngropate în liniște. Acuzația nominalizatului la Premiul Nobel pentru pace David Steinman, în decembrie 2020, potrivit căreia directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ar fi contribuit la genocidul în Etiopia sa natală, ar părea a fi un exemplu în acest sens.

Economist american  nominalizat la Premiul Nobel pentru pace 2019, Steinman l-a acuzat pe Tedros că este „factorul de decizie crucial” care a condus acțiunile forțelor de securitate ale Etiopiei între 2013 și 2015. Potrivit lui Steinman, Tedros a fost unul dintre cei trei oficiali responsabili. a serviciilor de securitate ale țării la acel moment, când aveau loc uciderea pe scară largă, detenția arbitrară și tortura etiopienilor. Politician etiopian de rang înalt, Tedros a deținut oficial rolul de ministru de externe în acei ani, fiind anterior ministrul sănătății în ţara sa.

Plângere la Tribunalul Penal Internaţional

Într-o plângere cuprinzătoare depusă la Tribunalul Penal Internațional (ICC) la începutul lunii decembrie 2020, Steinman susține că Tedros a supravegheat „uciderea și cauzarea de vătămări corporale și mentale grave membrilor triburilor Amhara, Konso, Oromo și Somalie cu intenția de a distruge acele triburi în totalitate sau în parte.” Plângerea mai arată că „perioada de patru ani în care Tedros a co-condus guvernul Etiopiei a fost marcată de crime pe scară largă sau sistematice împotriva umanității, comise de subalterni”.

În mod tulburător, Steinman îi acuză în mod special pe subalternii lui Tedros de „intimidarea candidaților și susținătorilor opoziției”, „întemnițarea ilegală” a copiilor în „condiții crude și inumane”, „sterilizarea forțată a femeilor amhara” și „dispariția forțată a persoanelor răpite sau ucise de forțele de securitate sau paramilitare.”

Având în vedere natura șocantă a probelor pe care le prezintă, Steinman a cerut CPI să investigheze, să emită un mandat de arestare și să-l judece pe Tedros, precum și procurorului său să ceară guvernului etiopian să facă o sesizare la CPI. Curios, totuși, mass-media mainstream nu a făcut aproape nicio mențiune despre poveste. În afară de articolele notabile din The Times of London și Daily Mail din Marea Britanie , vestea despre plângerea lui Steinman la ICC a fost în esență îngropată.

Tratatul pandemic pe care încearcă să îl protejeze

Deşi pandemia de COVID-19 a cunoscut deja o escaladare dramatică a influenței OMS, sub conducerea lui Tedros se fac planuri pentru ca puterile sale să fie intensificate și mai mult. În culise, se pregătește un așa-numit „Tratat pandemic” care ar putea obliga legal țările lumii să urmeze instrucțiunile OMS în cazul unei viitoare pandemii. Amenințând libertățile personale și autonomia corporală a întregii populații globale, puterile sale ar putea include implementarea de blocări restrictive, vaccinări obligatorii, pașapoarte de vaccinare, restricții de călătorie și multe altele. În prezent, se așteaptă ca tratatul să intre în vigoare până în 2024.

Privită în această lumină, este ușor de înțeles de ce plângerea lui David Steinman împotriva lui Tedros a fost băgată sub preş. Dacă povestea ar câștiga chiar și un punct de vedere în presa centrală, ar putea submina fatal credibilitatea OMS și, în acest fel, ar face să deraieze planurile pentru tratatul pandemic. Într-o astfel de situație, industria farmaceutică și alți beneficiari corporatiştii ai tratatului ar putea pierde sute de miliarde de dolari în potențiale profituri.

Tedros are, desigur, dreptul de a fi considerat nevinovat până i se dovedeşte vinovăţia. Totuși, în egală măsură, având în vedere natura gravă a acuzațiilor lui David Steinman împotriva lui și rolul său de director general și față publică a OMS, oamenii lumii au dreptul să li se spună care este situaţia. Între timp, tăcerea continuă a presei centrale asupra acestei povești, spune multe.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/05/who-chief-accused-by-nobel-peace-prize-nominee-of-aiding-genocide-was-this-news-buried/

Publicat cu permisiune