antibiotics

Dovezi despre abuzul de antibiotice la pacienţii cu COVID-19

O nouă analiză a spitalizărilor COVID-19 în Statele Unite în primele 6 luni ale pandemiei arată că în mai mult de jumătate din cazuri pacienţii au primit antibiotice chiar și atunci când nu a fost prezentă nicio infecție bacteriană. [Sursa: cidrap.umn.edu]

COMENTARIU

Deşi invenția antibioticelor a salvat, fără îndoială, multe vieți, utilizarea lor nu este fără riscuri. Cercetările arată că perturbă microbiota intestinală a organismului, rezultând efecte negative asupra imunității, metabolismului și sănătății generale. Utilizarea pe termen lung a antibioticelor poate fi deosebit de periculoasă. Un studiu publicat în 2017 a constatat că o astfel de utilizare ar putea crește riscul de cancer de colon, de exemplu.

Utilizarea antibioticelor a fost, de asemenea, asociată cu un risc mai mare de infarct și accident vascular cerebral. Într-un studiu publicat în 2019, cercetătorii au descoperit că femeile cu vârste peste 60 de ani care au luat antibiotice timp de două luni sau mai mult au prezentat un risc crescut de boli cardiovasculare. Utilizarea pe termen lung s-a dovedit a fi asociată cu un risc crescut şi atunci când medicamentele au fost luate între 40 și 59 de ani.

Antibioticele prezintă, de asemenea, riscuri atunci când sunt luate în timpul sarcinii. S-a constatat că acei copii ale căror mame au luat antibiotice în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de până la 20% de a fi spitalizați pentru infecții grave. Alte cercetări au asociat aceste medicamente cu un risc crescut de malformații congenitale.

S-a demonstrat că atunci când sunt administrate copiilor, chiar şi în doze mici, antibioticele au un impact negativ asupra sănătăţii acestora. Un studiu din Marea Britanie publicat în 2019 a urmărit peste 250.000 de copii preșcolari și a constatat că aceia care urmaseră două sau mai multe cure de antibiotice pentru infecții ale tractului respirator acut în anul precedent au avut o șansă cu 30 % mai mare de a nu răspunde la tratamentul ulterior comparativ cu copiii care nu luaseră niciun fel de antibiotice.

Află cum suplimentarea cu microelemente nutritive îţi poate îmbunătăţi funcţia sistemului imunitar suprimând infecţiile, citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/study-finds-evidence-of-antibiotic-overuse-in-covid-19-patients/

Publicat cu permisiune