Doza zilnică de aspirină nu prelungeşte viaţa

Un  studiu clinic extins a descoperit că aspirina luată zilnic sub formă de tablete cu doze mici nu are niciun efect în vederea prelungirii vieţii vârstnicilor sănătoşi. De asemenea, cercetătorii sugerează faptul că medicamentul ar putea fi responsabil de hemoragii majore.

COMENTARIU

Acest studiu este un ecou al unui studiu precedent publicat în 2018 care descoperise că administrarea zilnică a tabletelor de aspirină nu ajută vârstnicii să trăiască mai mult ci dimpotrivă poate avea efectul opus. Ilustrând pericolele grave ale acestui medicament, alţi cercetători au arătat legătura sa cu un risc crescut de cancer de piele şi un risc major de hemoragii.

Tot demonstrând aceste pericole, un studiu publicat în 2017 descoperea că vârstnicii care iau zilnic aspirină după un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral comportă un risc crescut de hemoragie internă fatală decât se credea iniţial. Publicat în revista medicală The Lancet de oameni de ştiinţă de la Universitatea Oxford, studul sugerează că anual peste 3000 de pacienţi din Marea Britanie mor în urma administrării prelungite a acestui medicament. Semnificativ este şi descoperirea că în cazul persoanelor cu vârste peste 75 de ani riscul de a suferi o hemoragie fatală în urma tratamentului cu aspirină este de 10 ori mai mare decât în cazul pacienţilor mai tineri.

Află cum poţi preveni infarctele miocardice şi accidentele vasculare cerebrale pe cale naturală, fără medicamente, citind cartea revoluţionară a Dr.Rath, De ce animalele nu fac infarct… dar oamenii, da!

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2019/03/large-clinical-trial-confirms-daily-aspirin-doesnt-prolong-life/

Publicat cu permisiune