Doza zilnică de suplimente cu vitamina D diminuează riscul de cancer în stadiu avansat

“Administrarea unei doze zilnice de vitamina D poate diminua cu 17% riscurile de a dezvolta cancer în stadiu avansat, conform unui nou studiu” [Sursa: standard.co.uk]

COMENTARIU

În ultimii ani au existat din ce în ce mai multe dovezi în sensul corelării suplimentelor cu vitamina D  cu un risc scăzut de deces cauzat de cancer. Cercetările arată că vitamnina D are beneficii în cancerul de colon, sân, prostată şi altele, deficitul acesteia fiind asociat cu rată scăzută de supravieţuire în caz de mielom multiplu şi limfom Hodgkin.

Totuşi, pentru prevenirea optimă şi controlul cancerului, doar suplimentarea cu vitamina D nu este suficientă. În ultimele 2 decenii, studiile desfăşurate de oamenii de ştiinţă de la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat cum o combinaţie specifică de microelemente nutritive poate bloca toate mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală. Această combinaţie – care a fost deja testată pe mai bine de 40 de tipuri de cancer uman – conţine vitamina C, aminoacizii lizină, prolină şi arginină, antioxidantul N-acetil-cisteină, galatul de epigalocatehină (EGCG) din extractul de ceai verde, polifenolul quercetină şi mineralele seleniu, cupru şi mangan.

Află mai multe despre abordarea Dr.Rath cu privire la cancer, citind cartea revoluţionară Victorie asupra cancerului, pe care o semnează alături de Dr.Aleksandra Niedzwiecki, director al Institutului de Cercetare.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/11/daily-dose-of-vitamin-d-supplements-lowers-risk-of-advanced-cancer/

Publicat cu permisiune