10 14 artikel1

Doza zilnică recomandată de vitamina C ar trebui să fie dublă

Doza zilnică recomandată de vitamina C ar trebui să fie dublă, conform constatărilor unui nou studiu. [Sursa: independent.co.uk]

COMENTARIU

Recomandările guvernamentale actuale pentru aportul zilnic de vitamina C rămân foarte mult influențate de experimentele britanice efectuate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aceste teste implicau hrănirea participanților la studiu cu o alimentaţie extrem de deficitară în vitamina C. Drept urmare, câțiva dintre participanți au suferit urgențe de sănătate care le-au pus viața în pericol.

În această ultimă cercetare, publicată în American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii susțin că scopul studiului pe timp de război, mai degrabă decât maximizarea sănătății, era pur și simplu acela de a determina cantitatea de vitamina C care ar preveni boala de deficiență clinică scorbut. Prin urmare, ei propun ca aportul zilnic de vitamina C recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, care în prezent este de doar 45 mg, să fie crescut la 95 mg.

Dar, după cum cititorii obișnuiți ai site-ului nostru vor fi aflat deja, chiar și cifra de 95 mg pe zi este încă mult prea mică pentru a produce o sănătate optimă. Pentru prevenirea bolilor cronice și a pandemiilor virale, sunt necesare cantități semnificativ mai mari de vitamina C.

În acest sens, este semnificativ faptul că, spre deosebire de majoritatea animalelor, ființele umane nu sunt capabile să producă vitamina C în corpul lor. Corpurile animalelor, în schimb, produc în general cantități echivalente cu câteva mii de miligrame pe zi. După cum au arătat cercetările Dr. Rath, acest fapt științific explică de ce animalele nu fac infarct.

Află mai multe despre recomandările Dr.Rath în ce priveşte aportul de vitamina C şi alte microelemente nutritive esenţiale citind acest articol de pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/10/recommended-daily-dose-of-vitamin-c-should-be-doubled-say-scientists/

Publicat cu permisiune