Dr. Aleksandra Niedzwiecki

Dr. Aleksandra Niedzwiecki, membră a Consiliului de Administrație al Fundației de Sănătate Dr.Rath, ocupă și funcția de vicepreședinte executiv și vicepreședinte de cercetare la Matthias Rath Inc. Dr.Niedzwiecki și-a luat doctoratul în biochimie la universitatea din Varșovia, Polonia.

Dr. Niedzwiecki a desfășurat cercetări în domeniul metabolismului celular, geneticii și mecanismelor moleculare ale îmbătrânirii, la diferite instituții academice din SUA și din alte țări și a deținut posturi de cercetare și posturi universitare la Universitatea Rockefeller de la New York, Universitatea din Toronto (Canada), Universitatea din Varșovia (Polonia) și Institutul Linus Pauling din California.

De-a lungul carierei sale științifice, Dr. Niedzwiecki care a lucrat direct cu doi laureați ai Premiului Nobel (G. Edelman și L. Pauling), a fost inspirată de ideile științifice ale Dr. Matthias Rath care au fost esențiale pentru redirecționarea orientării cercetării sale către domeniul nutrienților și al bolilor cardiovasculare. Ea a început să colaboreze cu Dr.Rath, la institutul Linus Pauling din California și l-a urmat mai apoi devenind Director de Cercetare Cardiovasculară la acest institut. Ea s-a alăturat companiei Dr.Rath pentru cercetare și dezvoltare în domeniul medicinei celulare la scurt timp după înființarea acesteia.

Dr. Niedzwiecki a lucrat împreună cu Dr.Rath timp de peste 10 ani în domeniul cercetării și dezvoltării. În plus, ea a fost implicată în numeroase activități non-profit, printre care și Fundația de Sănătate Dr.Rath

Pe parcursul carierei sale, Aleksandra a primit premii și burse de cercetare, pentru cercetările sale în domeniul legăturii biochimice dintre boli și nutrienți. Dr. Niedzwiecki are peste 60 de contribuții originale de cercetare publicate în reviste profesionale de prestigiu, printre care Journal of Biological Chemistry, Arteriosclerosis and Molecular Cell Biology (Revista de chimie biologică, arterioscleroză și biologie celulară moleculară), precum și capitole de cărți și alte publicații științifice. Ea a susținut de asemenea numeroase prezentări științifice și publice în SUA și la diverse reuniuni internaționale.

Ea este  membră a American College of Nutrition (Colegiul American de Nutriție), redactor asociat al Cellular Health Communications (Comunicări în domeniul sănătății celulare) și face parte și din consiliul de redacție al Healthy and Natural Journal (Revista Natural și Sănătos). Articolele științifice populare ale Dr. Niedzwiecki au fost publicate în multe reviste industriale cum ar fi Whole Foods, Alive, și Healthy and Natural Journal.

Ea este de asemenea membră a American Heart Association, American Medical Women’s Association, Council on Arteriosclerosis și American Academy for the Advancement of Science.