Dr. Matthias Rath

Dr. Rath s-a născut la Stuttgart, în Germania, în 1955. După ce a absolvit facultatea de medicină, a lucrat ca medic si cercetător la Clinica Universitară din Hamburg, Germania si German Heart Center (Centrul German al Inimii) la Berlin. Cercetările sale s-au focalizat pe cauzele arterosclerozei si maladiilor cardiovasculare.

În 1987, Dr.Rath a descoperit legătura dintre deficitul de vitamina C si un nou factor de risc pentru boala cardiovasculară – lipoproteina. După publicarea acestor descoperiri stiintifice în revista “Arterosclerosis” (Arteroscleroza) a American Heart Association (Asociaţia Americană a Inimii), Dr.Rath a acceptat invitatia de a se alătura dublului laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling. În 1990 el a plecat în Statele Unite pentru a deveni primul Director de Cercetări Cardiovasculare la Institutul Linus Pauling din Palo Alto, California.

Dr. Rath a lucrat împreună cu defunctul laureat al premiului Nobel în diverse domenii ale cercetării nutritionale. Cei doi oameni de stiintă au devenit prieteni apropiati si au împărtăsit valori umaniste, inclusiv atitudinea lor hotărâtă pentru pace si dreptate. În 1994, cu putin timp înainte de moartea sa, Linus Pauling a declarat: “M-am gândit fără nici o îndoială la Dr.Rath ca la succesorul meu”.
Astăzi Dr. Rath conduce un institut de cercetare si dezvoltare în medicină nutritională si celulară. Institutul său desfăşoară cercetări fundamentale si studii clinice pentru a documenta în mod stiintific beneficiile microelementelor nutritive ca biocatalizatori, asupra sănătătii, într-o multime de reactii metabolice la nivel celular. Aplicând cunostintele sale stiintifice în lupta împotriva bolilor, a identificat, împreună cu echipa sa de cercetare stiintifică, următoarele probleme comune de sănătate ca fiind cauzate în primul rând de deficit cronic de microelemente nutritive:

 Arteroscleroza (cauza maladiilor coronariene şi a accidentelor vasculare cerebrale)
 Hipertensiune
 Infarct miocardic
 Bătăi neregulate ale inimii
 Probleme circulatorii diabetice
 Osteoporoză
 Multe forme de cancer
 Deficienţe imunitare ca precondiţie pentru o varietate de boli infecţioase, inclusiv SIDA

Dr.Rath este membru al New York Academy of Sciences (Academia de Stiinte din New York), American Heart Association (Asociatia Americană a Inimii) si al altor organizatii stiintifice. Cărtile sale stiintifice populare “Why Animals Don’t get Heart Attacks – but People Do” (De ce animalele nu fac infarct…dar oamenii, da!) si “Victorie asupra cancerului” au avut vânzări de mai multe milioane de exemplare în zece limbi.

„Lupta pentru a învinge interesele si dogmele medicale existente este ca navigarea pe ocean” spune Dr.Rath, “vântul care îti bate în fată devine busola ta. Nu trebuie să fii profesor universitar sau laureat al Premiului Nobel; tot ceea ce contează e că infarctul miocardic, accidentele vasculare, cancerul si multe alte boli vor fi esentialmente necunoscute în viitor”.

Dr. Rath este un avocat deschis pentru drepturile pacientilor si pentru acces liber la sănătate naturală în întreaga lume. Propaganda sa continuă să fie instrumentală în prevenirea unei interziceri a terapiilor naturale la scară globală, din partea industriei farmaceutice. Pentru a-si proteja piata globală de medicamente brevetate, această industrie încearcă să interzică la scară globală informatiile cu privire la prevenirea bolilor si terapiile naturale, nebrevetabile, abuzând de comisia “Codex Alimentarius” (Standarde de alimentatie) a Natiunilor Unite.

Ca semn de recunoastere a curajului său civic împotriva intereselor farmaceutice si a eforturilor sale în numele oamenilor lumii, el a primit în 2001 prestigioasa distinctie “Bulwark of Liberty Award” din partea American Preventive Medical Association (Asociaţia Americană pentru Medicină Preventivă).
Dr. Rath este pionierul unei noi căi de antreprenoriat responsabil: toate profiturile din vânzările programelor de microelemente nutritive dezvoltate la institutul său merg către Dr. Rath Health Foundation (Fundaţia de Sănătate Dr.Rath), o organizaţie non-profit care se focalizează pe cercetare şi educaţie în domeniul sănătăţii naturale în întreaga lume.

În plus, această organizaţie non-profit susţine un larg spectru de activităţi în domeniul sănătăţii umane, dreptăţii sociale şi – cel mai important – al menţinerii păcii. În acest efort, Dr.Rath doreşte ca activitatea acestei Fundaţii să continue în spiritul laureaţilor Premiului Nobel pentru Pace ca Linus Pauling, Albert Schweitzer, Martin Luther King Jr. si Nelson Mandela.

Dr. Rath are o origine modestă. Părinţii săi, fermieri din Germania de Sud, au transmis copiilor valorile lor umanitare. “Aceste valori”, spune Dr.Rath, “sunt încă o forţă conducătoare pentru mine. Viaţa mea este un exemplu al faptului că nu trebuie să te nasti privilegiat ca să-ţi aduci contribuţia la o lume mai bună”.

Publicaţii ştiinţifice ale Dr. Rath:

În decursul carierei sale, Dr. Rath a făcut descoperiri stiinţfiice care se situează printre cele mai importante descoperiri ale tuturor timpurilor în domeniul medicinei.
Cel mai important lucru este că descoperirile sale revoluţionare în domeniul medicinei vor îmbunătăţi sănătatea si viaţa oamenilor generaţiilor viitoare.

Mai multe informaţii (în limba engleză)

Discursuri importante ale Dr. Rath:
(în limba engleză)
 Una dintre cele mai vizionate prelegeri medicale din Europa (Maastricht 2015) http://www4ro.dr-rath-foundation.org/news/una-dintre-cele-mai-vizionate-prelegeri-medicale-din-europa.html
 Outlaw the „Business with Disease”: The Chemnitz Program (1997)
 Making Health a Human Right 16th Century: Liberation from Illiteracy – 21st Century: Liberation of Human Health (1999)
 The Stanford Speech: Eradicating Heart Disease (2002)
 Cancer Can Be Beaten: The New York Speech (2002)