HA

Efectele adverse ale vaccinurilor COVID-19 nu sunt comunicate corespunzător

Un studiu recent publicat în International Journal of Clinical Practice analizează dacă există suficientă literatură pentru a pretinde clinicienilor să dezvăluie faptul că un risc al vaccinurilor COVID-19 este sensibilizarea oamenilor la boli virale mai grave decât dacă nu ar fi fost vaccinaţi. Constatând că o comunicare adecvată a acestui risc este improbabil să aibă loc, autorii spun că acest lucru trebuie dezvăluit în special oamenilor care iau parte la studiile despre vaccinurile COVID-19 cât şi celor care se vor vaccina după ce acestea vor fi aprobate de structurile de reglementare. Studiul a concluzionat că, în vederea respectării standardelor eticii medicale,  este necesară obţinerea unui consimţământ separat, specific şi informat, precum şi dovada că pacientul înţelege aceste riscuri.

Finanțat de o subvenție acordată de Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID), o organizație care face parte din Institutul Național de Sănătate al guvernului SUA, studiul a analizat literatura publicată pentru a identifica dovezi că vaccinurile COVID-19 ar putea agrava boala în condiţiile expunerii la provocare sau virus circulant. Autorii au examinat protocoalele studiilor clinice pentru vaccinurile COVID-19 pentru a determina dacă riscurile au fost dezvăluite în mod corespunzător participanților.

Studiul a constatat că vaccinurile concepute pentru a provoca anticorpi neutralizanți împotriva COVID-19 pot sensibiliza pe cei cărora le sunt administrate la boli mai severe decât dacă nu ar fi fost vaccinați. Arătând că vaccinurile dezvoltate anterior pentru alte boli tip coronavirus, cum ar fi Sindromul respirator acut sever (SARS), nu au fost aprobate, autorii descriu modul în care datele sugerează că vaccinurile actuale pot agrava COVID-19 printr-un fenomen cunoscut sub numele de „îmbunătățire dependentă de anticorpi” ( antibody-dependent enhancement, ADE). Acest lucru se întâmplă atunci când anticorpii generați în timpul unui răspuns imun  amplifică în mod neașteptat și paradoxal intrarea unui virus în celule și, în unele cazuri, și multiplicarea acestuia. Autorii studiului descriu acest lucru ca pe o „serioasă preocupare mecanicistă”.

Studiul afirmă că există dovezi puternice că ADE este un „risc non-teoretic și convingător pentru vaccinurile COVID-19” și că acest risc este „ascuns” în protocoalele studiilor clinice și în formularele de consimțământ ale participanţilor. Rezultatul, explică autorii, este că e puțin probabil ca pacienții să înțeleagă riscul acceptării unor astfel de vaccinuri, ceea ce înseamnă că nu se poate spune că a fost obținut consimțământul cu adevărat informat.

Istoria ştiinţei este construită pe voci disidente

Este regretabil faptul că acest studiu a fost practic ignorat de presa centrală. Se pare că, având în vedere efortul global în curs de vaccinare a întregii populații umane, inclusiv a copiilor, vocile care pun sub semnul întrebării siguranța tipurilor de vaccinuri utilizate sunt efectiv reduse la tăcere. Singura analiză aparent permisă acum este că vaccinurile actuale COVID-19 sunt „dovedite” a fi sigure și oferă „singura” soluție la pandemie. Totuşi este clar că orice ştiinţă convenţională care depinde de cenzură pentru supravieţuire va fi, în cele din urmă, sortită eşecului.

Istoria științei este construită pe voci disidente care pun sub semnul întrebării narațiunile oficiale promovate de susţinătorii situaţiei existente. Dacă nu ar fi fost aşa, de exemplu, omenirea încă ar mai crede că Pământul se află în centrul universului. Prin urmare, la fel cum punerea lui Galileo Galilei în arest la domiciliu în secolul al XVII-lea nu a putut împiedica acceptarea contribuțiilor sale științifice la astronomie, nici eliminarea vocilor disidente din acoperirea de către mass-media a pandemiei COVID-19 nu va pune capăt întrebărilor despre siguranța vaccinurilor împotriva coronavirusului. Între timp, odată cu creșterea gradului de conștientizare a publicului cu privire la rolul vitaminei C și al altor microelemente nutritive în consolidarea imunității și blocarea interacțiunii dintre locul de ataşare a „ţepilor” coronavirusului și „ușa de intrare” celulară în celulele umane, afacerea farmaceutică cu vaccinuri şi medicamente brevetate  va fi din ce în ce mai amenințată.

De aceea, este de remarcat faptul că Agenția Norvegiană a Medicamentului a înființat recent un grup de experți pentru a analiza 102 decese în rândul persoanelor în vârstă după vaccinarea împotriva COVID-19. O parte dintre aceste decese sunt aparent legate de utilizarea vaccinului pe bază de ARNm Pfizer. În plus, Danemarca, Islanda și Norvegia au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19 după raportarea unor tromboze grave  la o parte dintre persoanele cărora le-a fost administrat.  Având în vedere graba cu care vaccinurile COVID-19 au fost dezvoltate și aprobate, evoluții ulterioare de acest tip par aproape sigure.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/u-s-government-funded-study-concludes-risks-of-covid-19-vaccines-not-being-adequately-disclosed/

Publicat cu permisiune