Un nou studiu desfăşurat de oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Dr. Rath compară eficienţa combinațiilor de extracte de plante și microelementele nutritive în cazul virusului original SARS-CoV-2 și variantelor sale Alpha, Beta, Gamma, Delta, Kappa și Mu. Testarea a 5 formule diferite pe celule pulmonare umane, o combinație care conține vitamina C, N-acetilcisteină și 7 extracte specifice din plante s-a dovedit a fi foarte eficientă în inhibarea simultană a multiplelor mecanisme de infecție virală. Împreună cu dovezile clinice recent stabilite că injecţiile cu vitamina C pot combate cu succes COVID-19 chiar și în stadiile sale avansate, oamenii de știință sugerează că utilizarea extractelor din plante ar putea reprezenta o nouă abordare împotriva SARS-CoV-2 și a diferitelor sale mutații.
Publicat în revista European Journal of Microbiology and Immunology, lucrarea descrie caracterul previzibil al faptului că un control al mutațiilor cu apariţie rapidă ale SARS-CoV-2 va fi compromis de necesitatea de a dezvolta potențial noi vaccinuri pentru fiecare variantă nouă, precum și de consecințele științifice, economice și sociale aferente rezultate din urma unei astfel de strategii. Ca atare, devine din ce în ce mai clar că sunt necesare urgent noi abordări pentru controlul pandemiei.
Spre deosebire de riscurile vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARN și ADN, utilizarea compușilor naturali oferă o oportunitate de a controla simultan o varietate de mecanisme asociate infecției cu SARS-CoV-2, cu o marjă mare de siguranță. Studiile anterioare efectuate la Institutul de Cercetare Dr. Rath au identificat deja eficienţa compușilor derivați din plante împotriva mecanismelor celulare de infectare cu SARS-CoV-2.
În acest ultim studiu, oamenii de știință ai institutului au evaluat eficienţa combinațiilor de microelemente nutritive și extracte de plante împotriva formelor mutante nou apărute ale SARS-CoV-2 și activitatea enzimelor cheie implicate în procesarea virală în celulele pulmonare umane. Abordarea a avut ca scop inhibarea simultană a multiplelor mecanisme celulare implicate în infecțiozitatea SARS-CoV-2, deschizând astfel noi căi către controlul global al pandemiei.
Oamenii de știință au descoperit că toate cele 5 combinații de extracte din plante și microelemente nutritive testate au inhibat legarea virusului de receptorul său celular al enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ACE2) cu cel puțin 50%. Deosebit de impresionant e faptul că o formulă care conține vitamina C, N-acetilcisteină, resveratrol, teaflavină, curcumină, quercetină, naringenină, baicalină și extract de broccoli a fost capabilă să inhibe cu 90% legarea, precum și să scadă disponibilitatea receptorilor ACE2 pe celulele pulmonare umane și să reducă activitatea ARN polimerazei dependente de ARN viral (RdRp), o enzimă necesară pentru replicarea virală. Combinația de 9 componente a fost eficientă împotriva tuturor celor 6 variante de SARS-CoV-2 utilizate în studiu.
Oamenii de știință spun că, având în vedere scopul său de a controla simultan mai multe mecanisme celulare asociate cu infecțiozitatea SARS-CoV-2, studiul lor reprezintă o abordare nouă și cuprinzătoare a COVID-19. Rezultatele arată în mod clar că, atunci când sunt combinate, cele 9 extracte de plante și microelemente nutritive pot afecta în mod semnificativ etapele cruciale ale infectării celulare cu tulpina originală SARS-CoV-2 și mutațiile sale Alpha, Beta, Gamma, Delta, Kappa și Mu. Împreună cu dovezile clinice conform cărora doze mari de vitamina C administrată intravenos reduce considerabil mortalitatea cauzată de COVID-19, oamenii de știință ajung la concluzia că utilizarea extractelor de plante ar putea deschide noi căi către un control global eficient al pandemiei.
Articol de Paul Anthony Taylor
Publicat cu permisiune