În ultima vreme, epidemia de Ebola a ocupat primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Ebola este o boală virală fatală, cu grad ridicat de infecţiozitate, care trebuie luată în serios. Totuşi, ca de obicei, astfel de epidemii sunt imediat instrumentalizate de către grupurile de interese care au întemeiat o afacere globală pe seama bolilor şi a fricilor care le însoţesc – şi anume, afacerea cu boala a industriei farmaceutice.
În această situaţie, cum Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat răspândirea Ebola în Africa de Vest ca urgenţă sanitară internaţională, este necesar să discernem faptele de ficţiune şi să prezentăm soluţii viabile celor afectaţi ca pacienţi precum şi celor responsabili ca factori de decizie politică.
Ebola este cauzată de un virus din familia filovirusurilor care sunt caracterizate prin producerea febrei hemoragice. Adică, virusul afectează sistemul vascular într-un mod care produce scurgeri, ceea ce duce treptat la hemoragii masive şi în final la deces.
În actuala dezbatere publică, un fapt ştiinţific a trecut total neobservat: virusul Ebola cauzează boală şi moarte numai în rândul oamenilor şi al primatelor subumane. Alte gazde naturale ale acestui virus nu dezvoltă boala. Conform OMS, printre aceste gazde „protejate” se numără antilopele, mistreţii şi liliecii fructivori. Remarcabil este faptul că aceste animale pot fi purtătoare ale virusului Ebola timp de ani de zile, rămânând însă neafectate de el.
Există o explicaţie a acestui fapt. Majoritatea animalelor sintetizează vitamina C în doze mari în organismul lor. Vitamina C, fiind unul dintre cei mai puternici agenţi antivirali din natură, este aparent capabilă să prevină, sau cel puţin să limiteze, consecinţele dezastruoase ale virusului Ebola asupra sănătăţii. În cazul liliecilor fructivori, animale incapabile să sintetizeze vitamina C, alimentaţia lor constă din fructe proaspete care au conţinut ridicat de vitamina C.
În schimb, oamenii nu pot produce nici măcar o singură moleculă de vitamina C în corpul lor şi adesea suferă de deficit de vitamine din cauza aportului insuficient din alimentaţie. Acest lucru face organismul uman predispus la contractarea virusului Ebola şi nu numai. De aceea, nu este deloc surprinzător faptul că simptomele caracteristice infecţiei cu Ebola – hemoragie masivă prin pereţii neetanşi ai vaselor de sânge – are o similaritate izbitoare cu simptomele clar definite ale bolii deficitului de vitamina C – scorbutul, boala marinarilor.
Proprietăţile antivirale ale vitaminei C şi ale altor microelemente nutritive au fost dovedite mai presus de orice îndoială ştiinţifică. Mai mult, beneficiile sale în întărirea sistemului imunitar au fost recunoscute de nu mai puţin de 9 premii Nobel.
De aceea, este timpul ca autorităţile locale, naţionale şi globale din domeniul sănătăţii – şi în special Organizaţia Mondială a Sănătăţii – să profite de aceste fapte ştiinţifice şi să le promoveze ca primă măsură de sănătate publică pentru limitarea epidemiei de Ebola.
Până când acest lucru se va întâmpla, vă încurajăm să distribuiţi această informaţie importantă de sănătate cât mai mult posibil, în rândul contactelor dv personale şi prin reţelele de socializare.
Matthias Rath, M.D.
8 August, 2014
Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2014/08/the-ebola-epidemic-a-chance-to-embrace-natural-medicine/
Publicat cu permisiune