Un nou studiu se adaugă dovezilor din ce în ce mai numeroase asupra faptului că utilizarea pe termen lung a medicamentelor anti-epileptice este un factor de risc semnificativ pentru deficitul de vitamina D. Publicat în revista Epilepsia, studiul constată că în pofida vieții la tropice unde există lumină solară din abundență, un număr semnificativ de copii epileptici din Malayezia au un risc ridicat de deficit de vitamina D. Efectuat de cercetători de la Universitatea din Malaya, studiul ridică probleme serioase cu privire la eșecul continuu al sistemelor de asistență medicală de a rezolva problema epuizării elementelor nutritive, indusă de medicamente.
Studiul a examinat 244 copii cu epilepsie, cu vârste între 3 și 18 ani, care au luat medicamente antiepileptice pe o perioadă mai lungă de un an. Cercetătorii au descoperit că 55 dintre aceștia au avut deficit de vitamina D, 48 dintre ei având chiar niveluri considerate insuficiente. Copiii care au luat mai mult de un medicament antiepileptic au fost printre cei cu cel mai înalt grad de risc de deficit. Așadar, cercetătorii au recomandat implementarea strategiilor de suplimentare cu vitamina D și expunere la lumină solară în cazul copiilor epileptici, cu precădere al celor cu risc ridicat de deficit de vitamina D.
Cel puțin 150 medicamente generice pot induce epuizarea elementelor nutritive!
Medicii și terapeuții care vor să afle mai multe despre această problemă importantă sunt încurajați să citească Drug-Induced Nutrient Depletion Handbook
Medicamentele antiepileptice nu sunt singura clasă de medicamente farmaceutice cunoscute ca fiind cauza epuizării elementelor nutritive în corp. Dimpotrivă; acum există un mare număr de dovezi științifice care arată că cel puțin 150 medicamente generice pot priva organismul de elemente nutritive. În unele cazuri, cum este cercetarea care arată că aspirina (acid acetilsalicilic) epuizează vitamina C, aceste informații există de mai bine de 80 de ani.
Un raport publicat în 1936 de către Amy L. Daniels și Gladys J. Everson, de la Departamentul de Nutriție din cadrul Universității de Stat din Iowa din SUA, a descris modul în care aspirina administrată copiilor a avut ca și consecință eliminarea masivă a vitaminei C prin urină. O investigație publicată în 1938 de către J. D. Keith și Evelyn M. Hickmans de la Spitalul de Copii din Birmingham, Marea Britanie, a ajuns la o concluzie similară.
De remarcat este faptul că ambele lucrări au fost publicate doar cu câțiva ani după descoperirea vitaminei C. Mai mult, publicarea lor a fost aproape simultană cu acordarea Premiului Nobel în Fizologie și Medicină lui Albert Szent-Györgyi în 1937 pentru „descoperirile sale în legătură cu procesele de combustie biologică, cu referire specială la vitamina C și catalizatorii acidului fumaric”
Alte categorii de medicamente despre care s-a demonstrat că epuizează elementele nutritive din organism include antiacidele, antibioticele, antiinflamatoarele, antiretroviralele, beta blocantele, medicamentele pentru reducerea colestertolului, anticoncepționalele, corticosteroizii, medicamentele pentru diabet, diureticele, medicamentele pentru gută, laxativele, produsele psihoterapeutice, medicamentele pentru ulcer și altele.
Epuizarea elementelor nutritive crește profiturile industriei farmaceutice!
Deci, de ce avertizările despre efectele medicamentelor farmaceutice în ceea ce privește epuizarea elementelor nutritive nu sunt comunicate încă pacienților? Pe de o parte, motivul este faptul că medicii înșiși au fost ținuți în ignoranță cu privire la acest fapt. Totuși, omisiunea acestei chestiuni din manualele facultăților de medicină nu a fost un accident.
Epuizarea elementelor nutritive indusă de medicamente este unul dintre cele mai mari secrete ale cartelului farmaceutic. Știind că o cauză primară a celor mai comune boli cronice ale zilelor noastre este deficitul cronic de vitamine, minerale, aminoacizi și alte microelemente nutritive specifice, continuarea necomunicării informației despre epuizarea elementelor nutritive cauzată de medicamente servește la protejarea afacerii cu boala în valoare de trilioane de dolari vânzări anuale. De aceea, mult prea adesea pacientul aflat în această situație urmează o previzibilă spirală descendentă către o stare de sănătate din ce în ce mai precară.
Când pacienților deja bolnavi li se dau medicamente, ei sunt epuizați și mai mult de microelemente nutritive esențiale. Ca rezultat, sănătatea lor se înrăutățește inevitabil. Aceasta duce la prescrierea și mai multor medicamente acestor pacienți, ceea ce asigură continuarea epuizării elementelor nutritive. Și așa mai departe. Se poate deci înțelege că epuizarea elementelor nutritive este factorul cheie al unui cerc vicios de creare a profiturilor farmaceutice. Dar nu așa trebuie să stea lucrurile.
Încă de la descoperirea primelor vitamine cu mai bine de un secol în urmă, microelementele nutritive esențiale au fost singura și cea mai mare amenințare la adresa viabilității pe termen lung a industriei farmaceutice. În zilele noastre, când un număr crescând de oameni au acces la informația salvatoare de vieți despre abordările naturale în controlarea bolilor, ne apropiem de un potențial punct de apogeu în progresul omenirii către dezideratul de a face posibilă o asistență medicală naturală preventivă în întreaga lume. Dacă suficient de mulți dintre noi ne angajăm să facem posibil acest lucru, singura întrebare nu este dacă acest sistem de asistență medicală va deveni realitate – ci când.
Articol de Paul Anthony Taylor
Sursa:
Drug-Induced Nutrient Depletion: One Of The Pharma Cartel’s Biggest Secrets