Eradicarea naturală a aritmiei

În întreaga lume, peste 100 de milioane de oameni suferă de bătăi neregulate ale inimii. Această afecţiune este cauzată de o perturbare în generarea impulsului electric responsabil de bătăi regulate. În unele cazuri, aceste perturbări sunt cauzate de o zonă deteriorată din muşchiul cardiac, de exemplu după un infarct. Totuşi, manualele de medicină recunosc faptul că în majoritatea cazurilor cauza aritmiilor este necunoscută. În consecinţă, nu e de mirare că aritmia este o epidemie în continuă dezvoltare la scară mondială.

Medicina convenţională a inventat propriul său termen de diagnosticare pentru a masca faptul că nu cunoaşte originea majorităţii aritmiilor. „Aritmie paroxistică” nu înseamnă altceva decât „cauze necunoscute”. Ca o consecinţă directă, opţiunile terapeutice ale medicinei convenţionale se limitează la tratarea simptomelor aritmiei. Beta-blocantele, antagoniştii canalelor de calciu şi alte medicamente antiaritmice sunt prescrise pacienţilor în speranţa că vor scădea incidenţa aritmiilor.

Totuşi, cel mai frecvent efect secundar cunoscut al acestor medicamente este un risc crescut pentru noi aritmii! Formele lente de aritmie cu pauze lungi între bătăi sunt gestionate prin implantarea unui pacemaker. În alte cazuri, ţesutul muşchiului cardiac care generează sau conduce impulsuri electrice necoordonate este cauterizat (ars) şi eliminat ca sursă a perturbării electrice din muşchiul caddiac. Însă fără o înţelegere a cauzelor primare ale aritmiei, abordările terapeutice ale medicinei convenţionale nu sunt specifice şi adesea eşuează.

Medicina celulară modernă oferă acum o descoperire revoluţionară pentru înţelegerea cauzelor, prevenirii şi tratamentului aritmiei. Cea mai frecventă cauză a aritmiilor este un deficit cronic de vitamine şi alte elemente nutritive esenţiale în milioanele de celule „electrice” ale muşchiului cardiac, care generează şi conduc impulsul electric responsabil de bătăi regulate. Deficitul pe termen lung al elementelor nutritive esenţiale din aceste celule cauzează sau agravează perturbările în generarea şi conduecerea impulsului electric, declanşând aritmii. Metoda primară de prevenire şi corectare a aritmiei este un aport optim de vitamine şi alte elemente nutritive celulare.

Cercetările ştiinţifice şi studiile clinice au documentat deja valoarea magneziului, carnitinei, coenzimei Q-10 şi altor componente importante ale Recomandărilor de Sănătate Celulară ale Dr.Rath pentru a ajuta la normalizarea diferitelor forme de aritmii şi a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor.

Un studiu dublu-orb control-placebo confirmă faptul că vitaminele şi alte suplimente nutriţionale pot diminua aritmia

Până astăzi, medicina convenţională nu a recunoscut înţelegerea elementară a faptului că aritmia este cauzată de un deficit de elemente nutritive transportatoare de bioenergie în celulele muşchiului cardiac, acesta fiind mecanismul care stă la originea acestei afecţiuni.

În cartea lui Eugene Braunwald „Heart Disease — A Textbook of Cardiovascular Medicine”, manualul de căpătâi în cardiologie, se găseşte mărturisirea remarcabilă a unuia dintre cei mai mari cardiologi tradiţionali: „Este important să înţelegem că modalităţile curente de diagnosticare nu permit determinarea mecanismului responsabil pentru majoritatea aritmiilor”

Având în vedere dramatica lipsă de progres după un secol de cercetări în medicina convenţională, în ceea ce priveşte cauzele aritmiilor, nevoia de a rezolva acest puzzle este evidentă. Şi este şi urgentă având în vedere faptul că milioane de pacienţi din întreaga lume nu ar mai trebui să sufere de această afecţiune.

Cu sprijinul a mii de pacienţi care au fost deja ajutaţi cu vitamine şi alte suplimente nutritive, Institutul de Cercetare Dr.Rath a desfăşurat primul studiu clinic independent cu elemente nutritive celulare, pe pacienţi cu aritmie. Valoarea ştiinţifică şi credibilitatea rezultatelor acestui studiu sunt dincolo de orice îndoială, acesta fiind desfăşurat ca studiu „dublu-orb control-placebo”. Acesta este acelaşi tip de studiu pe care şi companiile farmaceutice trebuie să le desfăşoare pentru ca medicamentele lor să fie acceptate. Studiul se găseşte pe site (PDF 747 kb)

În acest studiu au fost cuprinşi 131 pacienţi care sufereau de aritmie. Aceştia au fost împărţiţi în 2 grupuri. Un grup a urmat programul de elemente nutritive pentru sănătate cardiovasculară al Dr.Rath iar celălalt a primit pastile placebo fără efect. Ambele grupuri şi-au continuat şi tratamentul cu medicamente farmaceutice prescris de medic. Studiul s-a desfăşurat pe o perioadă de 6 luni.

Rezultatele au arătat că elementele nutritive au fost capabile să:

1. diminueze episoadele de aritmie la 30% dintre pacienţi
2. scadă continuu incidenţa aritmiei pe întreaga perioadă a administrării elementelor nutritive
3. dubleze şansele ca un pacient să scape total de aritmie

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/06/natural-eradication-of-irregular-heartbeat/

Publicat cu permisiune