Eradicarea naturală a hipertensiunii arteriale

Sute de milioane de oameni din întreaga lume suferă de hipertensiune arterială. Dintre toate bolile cardiovasculare, aceasta este cea mai răspândită. Proporțiile epidemice ale acestei boli se datorează în mare parte faptului că, până acum, cauzele hipertensiunii arteriale au fost insuficient, sau chiar deloc, înțelese.

Medicina convențională admite că în peste 90% dintre cazuri, cauzele hipertensiunii arteriale nu sunt cunoscute. Diagnosticul medical frecvent întâlnit de ”hipertensiune esențială” a fost creat pentru a descrie situațiile de hipertensiune arterială ale cărei cauze nu sunt cunoscute. Medicina convențională, orientată pe medicamente, se limitează la tratarea simptomelor acestei boli. Beta-blocantele, diureticele și alte medicamente pentru hipertensiunea arterială scad în mod artificial valorile acesteia (abordare orientată pe simptome) fără a corecta cauza primară care stă la originea problemei – un ”spasm” al peretelui vascular.

Medicina celulară modernă oferă o deschidere pentru înțelegerea cauzelor, prevenirii și tratamentului adjuvant al hipertensiunii arteriale. Principala cauză a hipertensiunii arteriale este un deficit cronic de elemente nutritive esențiale în milioane de celule ale peretelui arterial. Aceste celule sunt responsabile, printre altele, de disponibilitatea ”factorilor de relaxare” (oxid nitric) care scad tensiunea peretelui vascular menținând presiunea sângelui în limite normale. Aminoacidul natural arginină, vitamina C și alte componente ale recomandărilor de sănătate celulară ale Dr.Rath contribuie la disponibilitatea optimă a acestor factori de relaxare pentru peretele arterial. În schimb, deficitul cronic al acestor elemente nutritive esențiale poate duce la spasme și îngroșarea pereților vasculari, ceea ce cauzează creșterea tensiunii arteriale.

Cercetările științifice și studiile clinice au documentat importanța vitaminei C, a magneziului, coenzimei Q10, argininei și altor elemente nutritive esențiale în normalizarea situațiilor de hipertensiune arterială. Recomandările de sănătate celulară ale Dr.Rath cuprind o selecție de elemente nutritive esențiale necesare pentru funcționarea optimă a celulelor peretelui vascular, contribuind astfel la prevenirea hipertensiunii arteriale și ajutând la ameliorarea cazurilor de hipertensiune deja instalată.

Toate aceste elemente nutritive fac parte din recomandările de sănătate celulară ale Dr.Rath

Arginina, aminoacid natural care prin descompunere asigură un ”factor de relaxare” al peretelui arterial numit oxid nitric. Oxidul nitric mărește elasticitatea pereților arteriali și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Vitamina C mărește producția de prostaciclină, o mică moleculă ce nu numai că relaxează pereții vasculari, dar menține și vâscozitatea sângelui la niveluri optime.

Magneziul, ”antagonistul de calciu al naturii” este esențial pentru un echilibru optim al mineralelor în celulele pereților vasculari. Echilibrul optim al mineralelor este o condiție preliminară pentru relaxarea pereților arteriali.

Lizina și prolina ajută la protecția pereților arteriali, împiedicând dezvoltarea depozitelor aterosclerotice. Acest mecanism important este descris în detaliu în capitolele 2 și 3 ale cărții ”De ce animalele nu fac infarct…dar oamenii, da!”. Întrucât ateroscleroza este strâns legată de hipertensiunea arterială, aceste ingrediente sunt esențiale și pentru prevenirea și corectarea acestei probleme de sănătate.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2017/06/natural-eradication-of-high-blood-pressure/

Publicat cu permisiune