Eșecul politicienilor de a conștientiza importanţa microelementelor nutritive în lupta împotriva coronavirusului, ucide oamenii

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că pacienţii cu coronavirus în stare critică prezintă deficit de vitamine şi minerale cheie. Se ştie că aceste deficienţe sunt asociate cu un risc crescut de mortalitate. Cum cercetările arată, de asemenea, că tratamentul cu microelemente nutritive reduce semnificativ rata mortalităţii cauzate de virus, eşecul politicienilor de a lua în considerare existenţa acestor studii condamnă efectiv pacienţii la moarte. Dacă oficialităţile vor să evite momentul în care vor ajunge să fie trase la răspundere, acum este momentul să vorbească.

Descoperirea că pacienţii cu coronavirus în stare critică prezintă deficit de microelemente nutritive este în concordanţă cu conceptul medicinei celulare dezvoltat de Dr. Matthias Rath. Studiată timp de mai bine de două decenii şi susţinută de numeroase studii desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath, medicina celulară se bazează pe informaţia ştiinţifică conform căreia cauza primară a celor mai comune boli ale zilelor nostre este un deficit cronic de microelemente nutritive. Când vine vorba de domeniul bolilor infecţioase, implementarea acestei descoperiri face posibilă întărirea imunităţii pacienţilor prin realimentare cu microelementele nutritive potrivite.

Niveluri nedetectabile ale vitaminei C şi alte deficienţe

Un studiu desfăşurat recent de cercetători din SUA a examinat 21 de pacienţi cu coronavirus aflaţi în stare critică la unitatea de terapie intensivă a unui spital din Colorado. La toţi aceşti pacienţi au fost detectate niveluri foarte scăzute ale vitaminelor C şi D. Oamenii de ştiinţă din Spania au făcut descoperiri similare, în sensul că nivelurile vitaminei C la peste 90% dintre pacienţii cu sindrom respirator acut asociat coronavirusului erau atât de scăzute încât erau aproape nedetectabile.

Şi medicii din Olanda spun că pare să existe o legătură între nivelurile scăzute ale vitaminei K şi complicaţiile serioase asociate coronavirusului. Aceştia au descoperit că pacienţii care au murit din cauza virusului sau care au fost internaţi în unităţile de terapie intensivă aveau niveluri mult mai scăzute ale vitaminei K, comparativ cu oamenii sănătoşi.

Un studiu recent din Germania a studiat nivelurile seleniului la pacienţii cu coronavirus. În urma examinării a 33 de pacienţi de la Spitalul Public Klinikum Aschaffenburg-Alzenau, cercetătorii au descoperit că deficitul acestui oligoelement a fost semnificativ asociat cu riscul de mortalitate. Deficitul a fost mult mai accentuat la cei care nu au supravieţuit, comparativ cu supravieţuitorii virusului.

Cercetările publicate în American Journal of Clinical Nutrition au demonstrat, în mod similar, legătura dintre nivelurile seleniului şi rata de vindecare a pacienţilor cu coronavirus. Examinând date din China, cercetătorii au descoperit că pacienţii din zone precum Enshi City, care are un aport ridicat de seleniu, au fost mult mai predispuşi la recuperare în urma contractării virusului. În schimb, provincia Heilongjiang, o regiune cunoscută pentru nivelurile scăzute ale seleniului, a înregistrat o rată a mortalităţii mult mai mare decât alte regiuni ale Chinei.

Alte cercetări arată şi că nivelurile scăzute ale zincului sunt asociate cu situaţii neplăcute în cazul infecţiilor cu coronavirus. Într-un studiu desfăşurat în Spania, cercetătorii au examinat 249 pacienţi cu coronavirus internaţi într-un spital din Barcelona. Aceştia au descoperit că pacienţii care au murit aveau niveluri ale zincului mult mai scăzute comparativ cu supravieţuitorii.

Salvarea de vieţi cu ajutorul dozelor mari de vitamina C şi alte microelemente nutritive

Studiile desfăşurate la Institutul de Cercetare Dr.Rath au arătat că anumite combinaţii specifice de microelemente nutritive pot bloca interacţiunea dintre locul de ataşare al „ţepilor” coronavirusului şi „poarta de intrare” specifică în celulele umane – receptorul enzimei de convertire a angiotensinei 2 (ACE2). Interacţiunea urmărită în această cercetare este primul pas în infecţia cu coronavirus şi este exact acelaşi mecanism biologic ţintit de vaccinurile aflate în dezvoltare la ora actuală în întreaga lume. Microelementele nutritive implicate în aceste studii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath includ vitamina C, aminoacizii lizină, prolină şi arginină, extractul de ceai verde, fitoelementele nutritive quercetină, resveratrol şi curcumin, extracte din legume crucifere, antioxidantul N-acetil-cisteină şi mineralele seleniu, cupru şi mangan.

Alţi cercetători care au urmat în mod similar o abordare cu elemente nutritive multiple, au arătat că dozele zilnice de vitamina D3, magneziu şi vitamina B12 reduc severitatea bolii la pacienţii vârstnici afectaţi de coronavirus. Ei au descoperit că utilizarea acestei combinaţii de microelemente nutritive a redus semnificativ proporţia pacienţilor cu deteriorări clinice care au necesitat administrarea de oxigen şi/sau terapie intensivă.

Microelementul nutritiv crucial pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus este vitamina C. Un recent studiu clinic intervenţional randomizat control-placebo desfăşurat în Wuhan, China, asupra pacienţilor aflaţi în stadii avansate ale infecţiei a documentat faptul că vitamina C administrată în doze mari poate reduce rata mortalităţii aproape la jumătate. Acesta a fost un studiu clinic multi-centre în care toţi pacienţii participanţi erau grav bolnavi şi primeau tratament medical standard. În plus, un grup de studiu a primit doze zilnice de 24 g vitamina C administrată intravenos, în timp ce celălalt grup a primit placebo. Administrarea vitaminei C nu doar că a redus la jumătate rata mortalităţii, dar a avut ca efect şi o mai bună oxigenare a sângelui pacienţilor.

Chiar şi înaintea acestui studiu desfăşurat în Wuhan, o echipă de medici de la Second Affiliated Hospital de la Universitatea Xi’an Jiaotong din China raportaseră deja tratarea cu succes a pacienţilor cu coronavirus, cu vitamina C. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul spitalului în februarie 2020, echipa descria cum pacienţii care sufereau de pneumonie coronară severă, o complicaţie potenţial fatală a infecţiei cu coronavirus, s-au vindecat după ce au fost trataţi cu această vitamină în doze mari. Echipa medicală recomandă ca pentru pacienţii în stare critică să se iniţieze tratamentul cu vitamina C cât mai curând posibil după internarea în spital. Este de remarcat şi faptul că Asociaţia Medicilor din Shanghai recomandă acum în mod specific doze mari de vitamina C chiar şi în cazul infecţiilor uşoare cu acest virus.

Să mori din lipsa educaţiei în domeniul sănătăţii

În lumina dovezilor din ce în ce mai numeroase, este în mod clar inacceptabil ca politicienii şi alte oficialităţi să eşueze în distribuirea informaţiilor salvatoare de vieţi, despre microelementele nutritive. Prin faptul că nu sunt informaţi cu privire la rolul microelementelor nutritive în prevenirea şi tratarea infecţiilor virale, pacienţii nu mor doar din cauza coronavirusului. Ei mor din cauză că le este restricţionat accesul la informaţia care le-ar fi putut salva viaţa.

Politicienii responsabili trebuie să înceapă urgent să vorbească despre aceste lucruri. Astfel vor fi, pe bună dreptate, răsplătiţi cu încrederea şi respectul cetăţenilor. Dar acei politicieni care vor continua să refuze cetăţenilor ţărilor lor informaţia despre nutriţie şi medicina celulară se pot confrunta cu o altfel de judecată. Când în cele din urmă pandemia se va încheia, cetăţenii ar putea căuta să îi tragă la răspundere.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/10/coronavirus-micronutrient-studies-failure-of-politicians-to-acknowledge-them-is-killing-patients/

Publicat cu permisiune