Wikipedia As Source For COVID Lockdown01 853x480 1

„Experţii” guvernamentali britanici se inspiră de pe Wikipedia pentru recomandările de carantină

O investigație recentă desfășurată de ziariştii de la BBC din Marea Britanie a dat la iveală faptul că, atunci când au făcut previziuni despre pandemia de coronavirus care au dus la impunerea carantinelor la nivel naţional, oamenii de ştiinţă care sunt consilieri ai guvernului britanic au utilizat date dubioase provenite de pe Wikipedia. Pretinzând că aceasta ar fi fost singura sursă de informare disponibilă public la care au avut acces, realitatea este că ei s-au bazat pe o enciclopedie online lipsită de acurateţe unde ştiinţa salvatoare de vieţi despre beneficiile vitaminelor în întărirea sistemului imunitar este în mod deliberat redusă la tăcere. După cum va demonstra ştiinţa în final, decizia acestor „experţi” de a folosi Wikipedia a contribuit la pierderea multor vieţi.

Deşi se prezintă ca o enciclopedie în care poate scrie oricine, informţiile de sănătate conţinute de Wikipedia sunt extrem de nedemne de încredere. Un studiu publicat în publicaţia revizuită de experţi American Osteopathic Association în 2014 a descoperit erori faptice în 90% dintre articolele de pe Wikipedia despre probleme de sănătate comune precum boala coronariană, cancerul pulmonar, depresia, osteoartrita, hipertensiunea arterială, diabetul şi altele.

Nici informaţiile de pe Wikipedia în ce priveşte efectele secundare ale medicamentelor nu sunt demne de încredere. Ilustrând acest lucru, în 2007 un angajat al companiei farmaceutice  AstraZeneca  se spune că ar fi înlăturat o frază în care explicase cum Seroquel, un medicament antipsihotic periculos, îi poate face pe tineri „mai susceptibili să se gândească la sinucidere sau autovătămare sau chiar să planifice şi să încerce aceste lucruri”. Dovezile arată că editările anonime din partea angajaţilor firmelor farmaceutice este o practică răspândită pe Wikipedia.

Între 2002-2014, au fost făcute aproape 5000 de editări asemănătoare la articolele de pe Wikipedia, de pe computere deţinute de membrii corporatişti ai asociaţiei comerciale ‘Pharmaceutical Research and Manufacturers of America’ (PhRMA). Deşi multe dintre aceste editări au fost făcute asupra articolelor fără legătură cu interesele asupra medicamentelor, altele sunt foarte revelatoare. C a un exemplu, o editare făcută de pe o adresă IP aparţinând Pfizer în 2014 a adăugat material unui articol despre Greenpeace acuzând-o, alături de alte grupuri de propagandă, de „prejudicierea progresului economic prin desfăşurarea de campanii împotriva proiectelor energetice, miniere şi a hranei modificate genetic”.

Un vehicul de influenţare şi control al opiniei publice

În ultimii ani a fost din ce în ce mai clar că Wikipedia este folosită ca un vehicul de influenţare şi control al opiniei publice din întreaga lume. Găzduită de aşa numita „Fundaţie Wikimedia”, Wikipedia este controlată acum de grupuri speciale de interese. Pe lângă industria farmaceutică, alte grupuri care mai editează articolele sunt şi Departamentul pentru Apărare al SUA ca şi CIA şi Vatican

De-a lungul timpului, printre susţinătorii şi beneficiarii cheie ai Fundaţiei Wikimedia s-a numărat şi aşa numitul „Institut pentru o Societate Deschisă” (cunoscut acum ca „Fundaţia pentru o Societate Deschisă”) o organizare întemeiată şi finanţată de George Soros, un speculator valutar de frunte şi investitor în industria farmaceutică. Alţi donatori ai Fundaţiei Wikimedia, în legătură cu domeniul farmaceutic, au fost Fundaţia Bill şi Melinda Gates, Fundaţia Pfizer, AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Johnson&Johnsdon, Fundaţia Merck şi Novartis.

Având în vedere anvergura acestei baze de suport a industriei farmaceutice, nu este deloc surprinzător că articolele de pe Wikipedia despre terapiile naturale subminează eficienţa şi siguranţa abordărilor non-farmaceutice. Nu este surprinzător nici că ei defăimează în mod deschis pe cei mai proeminenţi susţinători ai terapiilor naturale, precum Dr.Matthias Rath. Cu vânzările sale de medicamente brevetate care depăşesc acum un trilion de dolari pe an, industria farmaceutică are un interes ascuns în atacarea credibilităţii terapiilor naturale nebrevetabile, precum vitaminele.

Relicva istorică a unei epoci demult apuse

Vizibil stânjenit şi înghiţind noduri, profesorul Ian Hall, unul dintre oamenii de ştiinţă intervievaţi în cadrul investigaţiei BBC, a recunoscut timid în faţa camerei că „publicul ar putea fi surprins” să afle că el şi colegii săi au folosit Wikipedia. Deşi aceasta este fără îndoială o declaraţie subapreciată, cea mai mare „surpriză” abia de acum urmează. Pentru că de îndată ce lumea va înţelege pe deplin în ce măsură a fost indusă în eroare cu privire la relaţia crucială dintre nutriţie şi sănătate, sfârşitul „afacerii cu boala” a industriei farmaceutice se va vedea la orizont. La acel moment, actualul conţinut de pe Wikipedia din domeniul sănătăţii şi medicinei va fi văzut ca o relicvă istorică a unei epoci demult apuse. Ceea ce, pentru un număr crescând de oameni, este deja de pe acum.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2020/12/uk-government-experts-used-info-from-wikipedia-as-source-for-coronavirus-lockdown-advice/

Publicat cu permisiune