Noi cercetări arată că pesticidele şi alţi poluanţi de mediu accelerează progresul bolii neurologice degenerative ALS (scleroză laterală amiotrofică)
COMENTARIU
Boală neurodegenerativă gravă, scleroza laterală amiotrofică (ALS) cauzează slăbirea muşchilor şi atrofierea întregului corp. Cunoscută şi sub denumirea de boala Lou Gehrig, boala neuronilor motori, afecţiunea este invariabil fatală. Rata medie de supravieţuire este de 2-3 ani de la declanşarea bolii. Majoritatea pacienţilor mor în decurs de 5 ani de la stabilirea diagnosticului.
Renumitul fizician Stephen Hawking, care a decedat în 2008, a fost în mod cert cel mai celebru pacient cu ALS. Diagnosticat cu această boală la vârsta de 22 de ani şi în ciuda faptului că i s-au dat doar câţiva ani de trăit, Hawking a atins vârsta de 76 de ani. În consecinţă, s-au făcut multe speculaţii în media despre motivul care l-a făcut să supravieţuiască peste 50 de ani cu această boală.
Ceea ce nu se ştie este că Frank, tatăl lui Hawking era medic. În a doua jumătate a anilor 1930, dezamăgit şi neliniştit de sfaturile primite de Stephen din partea profesiei medicale, acesta a decis să îşi asume tratamentul fiului său. A făcut cercetări aprofundate asupra bolii şi i-a prescris o serie de steroizi şi vitamine pe care Stephen le-a luat până la decesul tatălui său în 1986.
Câţiva ani mai târziu, într-un articol publicat în British Medical Journal (BMJ) în 2002, Hawking spunea că suspectează ca şi cauză a bolii sale o absorbţie deficitară a vitaminelor. În articol se arăta că acesta îşi suplimentează alimentaţia zilnică cu tablete de vitamine şi minerale, capsule cu ulei de peşte, acid folix, vitamina B complex, vitamina B12, vitamina C şi vitamina E. De asemenea el urma o alimentaţie săracă în gluten şi uleiuri vegetale şi evita mâncarea de convenienţă. Deşi a avut perfectă dreptate în a-l aprecia pe Hawking ca omul de ştiinţă vizionar care a fost, este păcat că presa centrală a ales în cele din urmă să ignore acest important aspect al supravieţuirii sale extraordinare.
Află mai multe despre tratamentul natural al ALS, citind articolul nostru din 2014 despre aşa numita Ice Bucket Challenge (provocarea găleţii cu gheaţă).
Pentru a accesa studii ştiinţifice despre tratamentul natural al sclerozei laterale amiotrofice vizitează Biblioteca Independentă de Nutriţie şi Sănătate Naturală (în limba engleză)
Publicat cu permisiune