Expunerea la statine în timpul sarcinii prezintă un risc crescut de malformaţii la inimă pentru copil

Conform informaţiei prezentate la o sesiune ştiinţifică recentă a Societăţii Americane de Cardiologie, nou-născuţii ale căror mame au luat medicamente din categoria statinelor în primul trimestru de sarcină  prezintă un risc crescut de defect septal ventricular (o gaură în peretele care separă camerele inferioare ale inimii)

COMENTARIU

Statinele nu sunt numai periculoase, ci eşuează total în tratarea cauzei bolilor de inimă. După cum Dr.Rath a arătat în cercetările sale, bolile cardiovasculare nu sunt cauzate de niveluri crescute ale colesterolului, ci apar exact din aceeaşi cauză ca şi scorbutul clinic (în stadiu incipient) – deficitul de vitamina C în celulele care alcătuiesc peretele arterial.

Deşi alimentaţia umană medie asigură suficientă vitamina C pentru a preveni instalarea scorbutului, nu este suficientă pentru a garanta stabilitatea pereţilor arteriali. Ca urmare a acţiunii constante de pompare a inimii şi a unui aport insuficient de vitamina C, apar milioane de fisuri şi leziuni microscopice pe pereţii arterelor. Ca o consecinţă, colesterolul, lipoproteinele şi alţi factori de risc vin să repare stricăciunile.

Dintre toţi aceşti factori, cea mai important este, de departe, molecula numită lipoproteina (a). Prezentă doar la oameni şi primatele subumane, lipoproteina(a) funcţionează ca moleculă de reparare care compensează pentru deteriorarea structurală a peretelui vascular. În cazul deficitului cronic de vitamina C, procesul de reparare arterială are loc în mod continuu. În decursul multor ani, se formează depozite aterosclerotice. Acest lucru duce în final la apariţia infarctelor miocardice şi a accidentelor vasculare cerebrale. Rezultă deci că factorul cheie pentru prevenirea infarctelor miocardice şi accidentelor vasculare cerebrale este un aport optim de vitamina C şi alte elemente nutritive care susţin colagenul, pentru a păstra pereţii arteriali intacţi, într-un stadiu optim de reparare.

Află mai multe despre prevenirea şi controlul natural al bolilor cardiovasculare, citind binecunoscuta carte scrisă de Dr.Rath, De ce animalele nu fac infarct…dar oamenii, da!

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/statin-exposure-during-pregnancy-increases-risk-of-hole-in-the-heart-in-infants/

Publicat cu permisiune