Extractul de ceai verde poate preveni cancerul de prostată

Un nou studiu publicat în revista medicală Cancer Prevention Research oferă dovezi suplimentare asupra faptului că suplimentele care conțin catehine din ceai verde pot contribui la reducerea incidenței cancerului de prostată. Într-un studiu randomizat control-placebo,  bărbații cu leziuni precanceroase ale prostatei au luat capsule cu conținut de 400 mg de galat de epigalocatehină-2 din extractul de ceai verde (EGCG) pe zi sau placebo. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de un an și a concluzionat că pacienții care au luat EGCG au experimentat o scădere semnificativă a nivelurilor antigenului biomarkerului specific pentru cancerul de prostată (PSA). Acest lucru este important deoarece atunci când este evaluat în combinație cu alți factori de risc, nivelurile crescute ale PSA pot indica un risc mai mare de cancer de prostată.

Acest studiu se bazează pe cercetări conduse de mai bine de un deceniu la Institutul de Cercetare Dr. Rath sub conducerea Dr. Aleksandra Niedzwiecki, care au arătat în repetate rânduri faptul că EGCG are acțiuni multiple în prevenirea cancerului și carcinogenezei. Antioxidant puternic și fitoelement nutritiv antiinflamator, EGCG acționează în sinergie cu alte microelemente nutritive precum vitamina C, lizina și prolina în controlul simultan al multiplelor mecanisme ale dezvoltării și răspândirii cancerului. Cercetările efectuate la Institut au demonstrat că o combinație sinergică de microelemente nutritive care conține EGCG este eficientă în prevenirea metastazelor canceroase prin inhibarea acțiunii enzimelor care digeră colagenul și, în plus, a formării de noi vase de sânge în tumori (efect de anti-angiogeneză).

Cum povara globală a cancerului la nivelul anului 2013 se ridica la 14.9 milioane de noi cazuri în întreaga lume, 8.2 milioane decese și 196.3 milioane de ani de viață sănătoasă pierduți, trecerea la un nou sistem de asistență medicală preventivă bazat pe medicină nutrițională și celulară este în mod clar o chestiune de maximă importanță. Cheltuielile cu medicamente pentru cancer depășesc acum 100 miliarde $ anual, ceea ce demonstrează că industria farmaceutică nu are nici un interes să vindece această boală. Cum cancerul este cea mai mare sursă de venituri pentru producătorii de medicamente, orice ar trata cu succes cauzele acestuia ar distruge viabilitatea financiară a ”afacerii cu boala”.

Deși toate bolile în general sunt exploatate deschis și fără scrupule de către industria farmaceutică, ca piețe de desfacere pentru medicamente brevetate, în cazul cancerului există un aspect suplimentar, deosebit de înfiorător, care merită atenție. Diagnosticul ”cancer” a fost zugrăvit în mod deliberat ca o ”condamnare la moarte” în ochii oamenilor din întreaga lume. Acest lucru nu a fost întâmplător. Teama de moarte face milioane de pacienți cu cancer să accepte literalmente ORICE procedură medicală – indiferent cât de dubioasă sau periculoasă ar putea fi – inclusiv tratamentul extrem de toxic, dar și extrem de profitabil, numit ”chimioterapie”.

Astfel, pentru ca milioane de vieți să poată fi salvate, este necesar mai întâi să se distrugă dependența psihologică a omenirii de afacerea cu cancerul a industriei farmaceutice. Educarea oamenilor în sensul că Victoria asupra cancerului este posibilă pe cale naturală, fără medicamente, este o etapă cheie către atingerea acestui scop. Cu cât mai mulți dintre noi înțelegem acest lucru și începem să acționăm, cu atât mai curând cancerul prostatei și al altor organe vor deveni chestiuni de domeniul trecutului.

 

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/06/new-study-provides-further-evidence-that-green-tea-extract-can-prevent-prostate-cancer/

Publicat cu permisiune