Extractul de turmeric, eficient în durerea osteoartritică și inflamații

Un nou studiu a dezvăluit faptul că extrasul de turmeric poate avea efecte protectoare în osteoartrită.

COMENTARIU

Studiile arată clar faptul că abordările naturale în cazul osteoartritei sunt mai sigure și mai eficiente decât medicamentele. Într-un exemplu recent de cercetare care demonstrează acest lucru, rezultatele prezentate la o reuniune a Academiei Americane de Reumatologie în 2015 a arătat că suplimentele cu sulfat de condroitin, o substanță naturală care este o componentă structurală importantă a cartilajului, sunt semnificativ mai bune în reducerea progresului pe termen lung al osteoartritei genunchiului decât celecoxib, un medicament antiinflamator cu o piață de miliarde de dolari. Studiul efectuat de cercetători din Canada pe o perioadă de doi ani, a dat la iveală faptul că, spre deosebire de celecoxib, sulfatul de condroitin a încetinit evoluția osteoartritei prin reducerea pierderii de cartilaj. Observând superioritatea sulfatului de condroitin asupra celecoxib, cercetătorii au concluzionat că descoperirile lor au implicații importante în ceea ce privește utilitatea suplimentelor nutritive în gestionarea pe termen lung a osteoartritei genunchiului și impactului asupra rezultatului bolii.

Pentru a afla cum abordarea revoluționară a Dr.Rath privind sinergia microelementelor nutritive poate fi de folos persoanelor cu dureri articulare, citiți acest articol despre studiile desfășurate de cercetătorii de la Institutul de Cercetare Dr.Rath.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/03/study-finds-turmeric-extract-may-protect-against-osteoarthritic-pain-and-inflammation/

Publicat cu permisiune