The Power of Phyto 853x480 1

Extractul de turmeric, eficient în tratarea formelor avansate de cancer

În primele zile ale anului 2018, media britanică prezenta povestea unei femei în vârstă de 67 de ani, Dieneke Ferguson, care a luptat fără succes, timp de ani de zile, cu mielomul, o formă fatală de cancer al sângelui. După ce a suportat 3 runde de chimioterapie și 4 încercări eșuate de recoltare de celule stem pentru transplant, ea a reușit să stopeze evoluția bolii după ce a renunțat la abordările convenționale și a început să utilizeze în schimb suplimente care conțineau curcumin, un extract fitobiologic din turmeric. Povestea ei a fost preluată de mai multe ziare britanice, inclusiv cele mai mari cotidiene, The Sun și Daily Mail și de asemenea a fost prezentată pe principalele posturi de televiziune.

Pentru vizitatorii obișnuiți ai site-ului nostru, faptul că abordările naturale sunt eficiente împotriva cancerului nu este ceva nou. Dar ce este nou în povestea doamnei Dieneke Ferguson este faptul că media britanică o prezintă pe prima pagină. La fel ca și celelalte țări care sunt piețe majore de medicamente pentru Cartelul Farmaceutic, și media britanică a făcut, de-a lungul timpului, tot posibilul pentru a submina credibilitatea terapiilor naturale, publicând în mod regulat rapoarte care susțin că acestea sunt ineficiente și periculoase.

Deși, așa cum era de așteptat, raportările din media despre povestea doamnei Ferguson au fost însoțite de avertizarea că tratamentul cu curcumin ar putea să nu fie eficient pentru toată lumea și că este nevoie de mai multe cercetări, merită observat faptul că vindecarea ei a fost menționată și în rapoartele de caz din British Medical Journal (Revista Medicală Britanică). Descriind cancerul ei care atinsese un stadiu avansat și faptul că ea a fost efectiv ”salvată” după ce a întrerupt tratamentele convenționale și a început să ia curcumin, medicii săi au scris că ea ”este într-o stare foarte satisfăcătoare, cu o bună calitate a vieții”. Ei mai concluzionează că acest caz oferă ”dovezi suplimentare asupra potențialelor beneficii ale curcuminului în cazul mielomului” și recomandă ”evaluări suplimentare ale efectelor curcuminului la pacienții cu mielom, în contextul unor studii clinice”.

Puterea substanțelor fitobiologice împotriva cancerului

fruits

fruits

Doza de curcumim administrată de Dieneke Ferguson, și pe care încă mai continuă să o ia, a fost de 8 g / zi. După toate standardele, aceasta constituie cu siguranță o ”mega-doză”. Totuși, oricât de eficientă ar fi fost pentru ea, există un sâmbure de adevăr și în declarațiile făcute în media britanică, și anume că administrarea curcuminului individual ar putea să nu dea rezultate la toți pacienții. După cum au arătat clar studiile asupra cancerului efectuate la Institutul de Cercetare Dr.Rath sub conducerea Dr. Aleksandra Niedzwiecki, pentru a obține cele mai bune rezultate în controlul natural al acestei boli, microelementele nutritive incluse în combinații atent selectate și bine echilibrate sunt mult mai eficiente decât atunci când sunt utilizate individual.

Această abordare este cunoscută ca sinergia microelementelor nutritive, iar rezultatele studiilor efectuate cu această metodologie științifică au arătat că aceasta poate bloca toate mecanismele cheie care fac din cancer o boală mortală. Aceste mecanisme includ multiplicarea celulelor canceroase și creșterea tumorilor, formarea de noi vase de sânge care hrănesc tumorile (angiogeneză) și invazia și metastaza (răspândirea) celulelor canceroase. Nu mai puțin important este faptul că, având în vedere faptul că toate celulele canceroase sunt ”nemuritoare” datorită unui ”scurtcircuit” genetic în nucleul celulei, abordarea sinergiei microelementelor nutritive poate inversa această situație, inducând moartea acestora printr-un proces natural numit apoptoză.

Într-un studiu publicat în 2015 de Institutul de Cercetare Dr.Rath, s-a demonstrat că o combinație sinergică de substanțe fitobiologice care includea curcumin, quercetină, extract de ceai verde, resveratrol și extract din plante crucifere a inhibat semnificativ dezvoltarea cancerelor cu celule scuamoase ale capului și gâtului. Într-o altă lucrare publicată în anul următor, Dr. Rath, Dr. Niedzwiecki și colegii lor au rezumat proprietățile anticancer ale acestor substanțe fitolobiologice descriind cum utilizarea lor împreună, în anumite combinații specifice alături de vitamine, aminoacizi și alte microelemente nutritive este eficientă din mai multe puncte de vedere împotriva dezvoltării și progresului cancerului. Ei au concluzionat că aceste terapii ar trebui de acum considerate ca sigure și eficiente în prevenirea și tratamentul bolii. Cu ajutorul promovării făcute de media britanică prin publicarea poveștii inspiratoare a doamnei Dieneke Ferguson, drumul spre un nou sistem de asistență medicală bazat pe terapii naturale împotriva cancerului pare să se fi deschis puțin mai mult.

16 Ianuarie, 2018

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2018/01/british-media-promotes-womans-use-of-turmeric-extract-to-recover-from-advanced-cancer/

Publicat cu permisiune