Article EN

Facebook vrea să introducă informaţiile OMS în toate postările despre vaccinurile COVID-19

Pe fondul unor controverse, revendicări și cereri reconvenționale în creștere cu privire la siguranța vaccinurilor COVID-19, Facebook a anunțat planuri de adăugare de etichete care conțin informații de la Organizația Mondială a Sănătății la toate postările pe acest subiect. Mişcarea coincide cu acţiunea mai multor țări europene de suspendare a utilizării vaccinului AstraZeneca COVID-19 în urma raportărilor de apariție a trombozelor grave. Cu 2 milioane de pagini de conținut de pe rețelele sociale despre care se spune deja că au fost eliminate de pe Facebook și Instagram de când lista lor de reclamații interzise a fost extinsă luna trecută, noua politică este în contradicție cu declarația de misiune a companiei de a permite oamenilor „să împărtăşească şi să exprime ceea ce contează pentru ei. ”

Facebook mai spune că va reduce distribuția de conținut din partea utilizatorilor care îi încalcă politicile privind COVID-19 și vaccinuri sau care împărtășesc în mod repetat conținut marcat ca „fals” prin așa-numitul său sistem de „verificare a faptelor”. Roboții de verificare a faptelor de pe site lucrează cu persoane certificate de Rețeaua internațională de verificare a faptelor, o unitate a Institutului Poynter pentru Studii Media. Este de remarcat că Institutul Poynter a primit anterior finanțare de la Fundația Bill & Melinda Gates, chipurile „pentru a îmbunătăți acuratețea în mass-media mondială a afirmațiilor legate de sănătatea și dezvoltarea globală”. În prezent, principalii săi finanțatori includ Facebook în sine, Inițiativa Google News și „Fundația pentru promovarea unei societăți deschise” finanțată de George Soros. În timp ce pretinde că promovează „libertatea de exprimare”, în era COVID-19, Institutul Poynter devine, fără îndoială, unul dintre cei mai mari cenzori pe internet ai acestui drept uman.

Ruperea strânsorii „titanilor tehnologiei”

Pe internet se discută mult dacă utilizarea tot mai mare a cenzurii ar putea determina mai mulți oameni să înceapă să migreze departe de Facebook și Google. Deși există cu siguranță o mulțime de site-uri de socializare alternative și motoare de căutare dintre care se poate alege, distrugerea strânsorii „titanilor tehnologici” americani nu va fi ușoară. La începutul lunii februarie 2021, Facebook, Amazon, Apple, Netflix și Alphabet (corporaţia Google) aveau o valoare colectivă de 6,1 trilioane de dolari – o sumă echivalentă cu aproximativ 18% din întregul indice bursier american S&P 500. Interesele speciale au o mulțime de bani blocaţi în asigurarea dominării economice  a acestor companii, în formă continuată.

Poate că cea mai mare amenințare la adresa dominanței Facebook este posibilitatea ca autoritățile de reglementare americane să distrugă compania. La sfârșitul anului 2020, guvernul SUA și peste 40 de state au intentat o acțiune antitrust împotriva acestuia, urmărind să o scindeze pentru practici monopoliste. Un caz similar a fost deschis împotriva Google, în timp ce un raport al Congresului a recomandat, de asemenea, eliminarea Apple și Amazon. Dar nimic din toate acestea nu ar fi ușor. Detaşarea Instagram și WhatsApp de Facebook a fost descrisă ca un „coșmar tehnic” care ar putea dura ani, de exemplu. Și interesele din spatele „titanilor tehnologici” ai Americii au buzunare adânci.

În următorii ani, cenzura online a gândirii alternative în domeniul sănătății ar putea deveni una dintre cele mai mari provocări ale reformei asistenței medicale. Dar chiar și în formele sale cele mai draconice, cenzura nu poate distruge ideile noi. După cum a spus odată președintele SUA John F. Kennedy: „Un om poate muri, națiunile se pot ridica și cădea, dar o idee trăieşte mai departe.Ideile au rezistență fără moarte ”.Cenzura a fost întotdeauna ultima soluție a celor care se tem de adevăr.

Articol de Paul Anthony Taylor

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2021/03/facebook-to-add-world-health-organization-info-to-all-posts-about-covid-19-vaccines/

Publicat cu permisiune