GMO

Faţa întunecată a alimentelor modificate genetic

“Proliferarea alimentelor modificate genetic promovează securitatea alimentară, dar, în același timp, reprezintă un risc pentru securitatea națională, restricţionează drepturile fermierilor și duce lipsă de cercetări și reglementări esențiale.” [Source: cavalierdaily.com]

COMENTARIU

După cum descrie acest articol, afirmațiile privind randamentele mai bune și profiturile mai mari nu pot contrabalansa partea întunecată a culturilor modificate genetic. Prin reducerea diversității genetice între culturi, dependența de semințe modificate genetic amenință securitatea națională a țărilor. Asigurarea unei diversități genetice largi este importantă ca mijloc de a contribui la protejarea recoltelor unei țări împotriva distrugerii de către agenți patogeni invazivi care afectează anumite variante de plante.

Mai mult, în lumea de astăzi există și pericolul foarte real ca armele biologice bazate pe gene să poată fi utilizate pentru a viza anumite culturi din aprovizionarea cu alimente a unei țări. Și aici, asigurarea unei diversități genetice mai mari ajută la protejarea împotriva unei mari părți a aprovizionării cu alimente care este distrusă prin astfel de atacuri bioteroriste.

Dar asta nu este tot. În plus față de riscurile potențiale pentru sănătate, alimentele produse din semințe modificate genetic deposedează agricultorii de drepturile lor asupra culturilor prin intermediul brevetelor corporatiste. Datorită polenizării încrucișate de la vânt și alte asemenea, fermierii non-OMG sunt  dați în judecată din ce în ce mai des pentru creșterea neintenționată a semințelor modificate genetic pe terenul lor. De asemenea, forțând agricultorii să cumpere noi semințe pentru fiecare recoltă, în loc să le semene pe cele salvate de la recoltele anterioare, producătorii de OMG sunt în esență capabili să țină ostatice ferme întregi și, din ce în ce mai mult, chiar țări.

Află mai multe despre cum insectele dezvoltă rapid toleranță la culturile modificate genetic pentru a produce otrăvuri care distrug dăunătorii, citind acest articol pe site-ul nostru web.

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2022/06/the-dark-side-of-genetically-modified-food/

Publicat cu permisiune