00092 200717 web 853x480 1

Femeile care consumă ulei de peşte sunt mai puţin predispuse la boala coronariană

Într-un studiu ce prezintă dovezi despre beneficiile impresionante ale uleiului din ficat de pește asupra sănătății, cercetătorii din Islanda spun că dacă acesta este consumat în adolescență sau în perioada vârstei de mijloc, poate reduce riscul de boală coronariană în rândul femeilor, atunci când îmbătrânesc. Examinând 3326 femei cu vârste între 66-96 ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat ulei din ficat de pește cel puțin de trei ori pe săptămână în adolescență sau în perioada vârstei de mijloc au prezentat un risc mai scăzut de boală coronariană, comparativ cu femeile care nu au consumat deloc. Concluzionând că faptul de a consuma ulei din ficat de pește din perioadele timpurii ale vieții duce la reducerea riscului de instalare a bolii coronariene la femeile vârstnice, cercetătorii afirmă că studiul furnizează dovezi importante în ceea ce privește rolul preventiv al nutriției pe întreaga perioadă a vieții.

Totuși, este semnificativ faptul că în cadrul acestui studiu nu s-a observat nici o asociere cu consumul de pește. Femeile care au mâncat pește de mai mult de două ori pe săptămână în adolescență și în perioada vârstei de mijloc nu au fost mai puțin susceptibile să dezvolte boala cardiovasculară decât cele care au mâncat pește mai rar.

În întreaga lume există dovezi din ce în ce mai clare ale faptului că uleiul de pește și acizii grași omega-3 pot juca roluri importante în prevenirea și controlul nu doar al bolii cardiovasculare ci și al afecțiunilor neurologice, inflamației cronice, cancerului și multor altor probleme de sănătate. Exemple notabile sunt studii care arată că suplimentele cu omega-3 pot contribui la reducerea riscului de naștere prematură, la prevenirea cancerului de piele, la curățarea plăcilor amiloide întâlnite în boala Alzheimer, la ridicarea coeficientului IQ al copiilorla a reduce rata mortalității după un infarct miocardic  și reduce nivelurile antigenului specific legat de riscul cancerului de prostată.

În plus, doar cu câteva zile în urmă un studiu publicat în revista americană de nutriție clinică (American Journal of Clinical Nutrition) descoperea că o combinație de acizi grași omega-3 și vitamina B pot opri evoluția bolii Alzheimer.

După cum descrie Dr. Rath în Declarația de la Barletta, dezvoltarea activă a cunoștințelor noastre în domeniul medicinei naturale, nutriționale, celulare și a altor forme de medicină preventivă ne va permite să luăm decizii mai bune atât pentru sănătatea noastră cât și a altora. Fiindcă în pofida a ceea ce industria farmaceutică și acționarii săi doresc ca noi să credem, realitatea este că microelementele nutritive și nutriția  sunt de o importanță covârșitoare în dobândirea și menținerea unei stări optime de sănătate. Este vorba doar de a profita de această cunoaștere și de a o împărtăși cât mai mult posibil, ceea ce va ajuta la salvarea a milioane de vieți.

 

Sursa: https://www.dr-rath-foundation.org/2015/04/study-finds-women-who-consume-fish-liver-oil-in-adolescence-or-midlife-have-reduced-risk-of-coronary-heart-disease-when-older/

Publicat cu permisiune